Újra azt üzenjük: minden magyar számít!

Újra azt üzenjük: minden magyar számít! 1024 691 Patrióták
A Kárpát-medence arcai

Újra azt üzenjük: minden magyar számít!

Országjáró útra indul a tavalyelőtt bemutatott Minden magyar számít! vándorkiállítás, amely a Kárpát-medence mindennapi arcait mutatja be határok nélkül. A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai. A március 15-én Üllőn megnyíló, négy vidéki várost érintő installáció a Jogar Alapítvány és a Patrióták együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Két évvel ezelőtt a főváros XVI. kerületében, a Reformátorok terén nyílt meg a Kárpát-medence arcairól szóló tablókiállításunk, amellyel idén újra találkozhat a nagyközönség partnerszervezetünk, a Jogar Alapítvány által elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően.

A négy vidéki helyszínt érintő tárlat a Pest vármegyei Üllőn kezdi meg vándorútját. A kiállítás ünnepélyes megnyitója március 15-én 10 órai kezdettel lesz a kisváros központjában, a nemzeti ünnep alkalmából szervezett városi megemlékezésen. A rendezvényen Kissné Szabó Katalin polgármester mond ünnepi beszédet, majd az emlékműsort követően Dr. Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke megnyitja a kiállítást. Az üllői Templom téren hétfő délutántól március 19-én vasárnap estig tekinthetik meg a Kárpát-medence arcait.

A Minden magyar számít! kiállítást két évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával azért valósítottuk meg, hogy erősítsük a nemzeti összetartozást a mindennapokban. Valljuk, hogy meg kell haladni a magyarság határon túliakra és a határon belüliekre való felosztását, mert egyetlen egységes magyar nemzet létezik, amit hosszú évtizedek elhallgatása és lélekmérgezése után újra tudatosítani kell a társadalomban.

A kiállítás óriástablóin 35 véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany portréja együtt szerepel a magyarországiakéval, ezzel is kifejezve a magyar nemzet oszthatatlanságát. A tárlat időszerűsége az elmúlt időszakban csak fokozódott, hiszen az ukrajnai háború is megmutatta, hogy mi csak egymásra számíthatunk.

A nemzeti összetartozás erősítését szolgáló, ingyenesen látogatható köztéri kiállítás a Jogar Alapítvány és a Patrióták együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával négy városba jut el idén tavasszal. Üllő után Mezőtúron (március 20–26.), majd a Nógrád vármegyei Pásztón (március 27 – április 2.), végül Jászdózsán (április 3–10.) találkozhatunk a Kárpát-medence arcaival.

Patrióták © 2023. március 9.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.