Közlemények, Rólunk írták

Sajtószoba

Ha Ön újságíró, sajtómegkeresést az alábbi e-mail címre küldhet számunkra: info[kukac]patriotak[pont]hu

Közleményeink

Pataki Tamás: A Hazatért Hungária arról szól, hogy egyszer már sikerült

Pataki Tamás: A Hazatért Hungária arról szól, hogy egyszer már sikerült 2560 1707 Patrióták

Ha megfelelő a történelmi pillanat, ezt igenis meg lehet csinálni, mert már egyszer megcsináltuk – fogalmazott a Hazatért Hungária című kötetének bemutató beszélgetésén a szerző, Pataki Tamás

Bán Mór: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja

Bán Mór: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja 1329 891 Patrióták

Bán Mór előadása a II. Királyfeszten: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja

Egy élet a hazáért

Egy élet a hazáért 1050 646 Patrióták

A Patrióták nevében egyesületünk elnöke, Hetzmann Róbert az alábbi sorokkal emlékezik meg a szeptember 14-én elhunyt Wittner Máriáról, ’56-os szabadságharcosról, a kommunista diktatúra áldozatáról.

Idén is remekül sikerült a Királyfeszt

Idén is remekül sikerült a Királyfeszt 2560 1493 Patrióták

Másodjára tartottuk meg a szeptember 10–11-i hétvégén a Rákosmezei Királydombon kétnapos családi hagyományőrző forgatagunkat, amely újra elhozta a középkor ízét. A rendezvényen záporok ellenére többen vettek részt, mint tavaly.

Emlékkönyv a Rákosmezei Királydombról

Emlékkönyv a Rákosmezei Királydombról 1920 1256 Patrióták

Bár a dicső múltban fontos szerepe volt, az utókor mégis mostohán bánt Rákosmező emlékével. A Patrióták csapata újabb hiánypótló munkára vállalkozott, és emlékkönyvben tiszteleg az egyesület javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított nevezetes helyszín előtt.

Színes programok a II. Királyfeszten

Színes programok a II. Királyfeszten 2400 1256 Patrióták

A II. Királyfeszt a Magyar Patrióták Közössége és a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Összetartozás Alapítvány támogatásával valósul meg. A rendezvény ingyenes, de a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy adományaikkal lehetőség szerint járuljanak hozzá a programok megvalósulásához.

Dokumentumfilm a rákosmezei Királydombról

Dokumentumfilm a rákosmezei Királydombról 1920 1080 Patrióták

A Patrióták filmje végigvezet a Rákosmezei Királydomb történetén a középkortól a reformkorig, majd az elfeledésig, végül pedig az újrafelfedezéssel és a Királyfeszttel fejeződik be.

Újra visszatér a középkor Pestre szeptemberben

Újra visszatér a középkor Pestre szeptemberben 2400 1256 Patrióták

Immár második alkalommal rendezzük meg családbarát hagyományőrző fesztiválunkat a Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított rákosmezei Királydombon, a főváros X. kerületében a szeptember 10–11-i hétvégén.

Lengyel-magyar megemlékezés a varsói felkelésre

Lengyel-magyar megemlékezés a varsói felkelésre 2048 1365 Patrióták

A budapesti Lengyel Intézet megemlékezésén hajtottunk fejet a Varsói Felkelés kitörésének 78. évfordulója alkalmából. Ekkor nyílt meg a Platán Galériában Tadeusz Bukowski fényképkiállítása, aki annak idején felvételeivel megörökítette a ma már sajnos nem látható régi lengyel fővárost.

“Őrzöm a lángot” tábor

“Őrzöm a lángot” tábor 1920 1282 Patrióták

Idén másodszor rendezték meg az „Őrzöm a lángot” zenei és kulturális tábort július 22–24-én a püspökhatvani Pince Club-ban, ahol az irodalmi és hagyományőrző programok után rockzene várta a közönséget.

Varsó a Kaiserpanorámában

Varsó a Kaiserpanorámában 768 508 Patrióták

Augusztus 1-én, a Varsói Felkelés kitörésének napján a lengyel-magyar barátság jegyében egy különleges sétára hívjuk az érdeklődőket. A Varsói Felkelésen keresztül eljutunk a háború utáni, romjaiból feltámadó lengyel fővárosba. Mindezt háromdimenziós képeken keresztül, egy különleges attrakció, a Kaiserpanoráma (Császárpanoráma) segítségével a budapesti Lengyel intézetben.

Wittner Máriával a Horn Gyula sétány ellen

Wittner Máriával a Horn Gyula sétány ellen 2560 1727 Patrióták

Nem csak az erkölcsöt és a jó ízlést sérti, jogrendbe is ütközik a Fővárosi Önkormányzat júniusi rendelete, amellyel a kommunista önkényuralmi rendszert kiszolgáló Horn Gyuláról neveztek el egy sétányt.

A bástya elesett, de a remény még él: megjelent könyvünk a Szerémségről

A bástya elesett, de a remény még él: megjelent könyvünk a Szerémségről 960 540 Patrióták

Bár a középkori Magyar Királyság egyik leggazdagabb vidéke volt, ahol az ország leghíresebb borai termettek, mégis csaknem teljesen megfeledkeztünk a Szerémségről.

Koronás címer kerül a rendszámtáblákra

Koronás címer kerül a rendszámtáblákra 1200 800 Patrióták

Július 1-jétől lassú, de nagy változásra lehetünk figyelmesek a közutakon: az újonnan kiadott rendszámtáblákat a koronás címer fogja ékesíteni. Egyesületünk üdvözli a változást, ugyanis 2018-ban a Patrióták tettek javaslatot arra, hogy a magyar gépjárművek hatósági jelzésein szerepeljen a címer. Az EU-csatlakozás óta Magyarország a régiós országok közül szinte egyedüliként nem tüntette fel nemzeti jelképeit a rendszámtáblákon.

A karhatalmista Horn Gyuláról nem lehet közterületet elnevezni!

A karhatalmista Horn Gyuláról nem lehet közterületet elnevezni! 999 707 Patrióták

Sokak őszinte felháborodását váltotta ki a fővárosi önkormányzat döntése, miszerint az 1956-os szabadságharc leverésében szerepet vállaló, majd a pártállam későbbi évtizedeiben fontos tisztségeket betöltő Horn Gyuláról neveznének el egy XIII. kerületi sétányt.

Filmet készítettünk a rákosmezei Királydombról

Filmet készítettünk a rákosmezei Királydombról 2560 1920 Patrióták

A Patrióták javaslatára 2020 decemberében nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydombról és a középkori rákosmezei országgyűlések emlékezetéről forgatott filmet egyesületünk. A Patrióták félórás dokumentumfilmje augusztus 20-án, az államalapítás ünnepe alkalmából kerül fel az internetre.

Könyv jelent meg az eltitkolt pozsonyligetfalui népirtásról

Könyv jelent meg az eltitkolt pozsonyligetfalui népirtásról 2560 1920 Patrióták

Udvardy Zoltán író, újságíró, a 2020-ban megjelent Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm társszerzője legújabb könyvében a magyar és német polgári lakossággal szemben 1945 nyarán Pozsony környékén elkövetett tömeggyilkosságokat tárja fel.

Gömörországban jártak a Patrióták

Gömörországban jártak a Patrióták 2560 1620 Patrióták

A Patrióták csapata 2022 tavaszán a Felvidék egyik emblematikus magyarlakta vidékét, a régi Gömör és Kishont, valamint Abaúj-Torna vármegye területét kereste fel. A régen Gömörországnak is nevezett régió – köszönhetően a vasbányászatnak – a középkori Magyarország egyik leggazdagabb vidéke volt, ma pedig Szlovákia egyik legszegényebb régiója.

Virtuálisan életre keltettük a Trianon előtti magyar világot

Virtuálisan életre keltettük a Trianon előtti magyar világot 1920 1076 Patrióták

Időutazás Nagy-Magyarországon.
Izgalmas videókat töltöttek fel az internetre a Patrióták a trianoni emlékév sikerkönyve, az Elrabolt Hungária című album feldolgozásával. A kötetben szereplő száz monarchia kori képeslap most egy különleges videótechnika segítségével életre kelt, így ma már akár nem látható épületeket, műemlékeket is megtekinthetünk mozgóképen.

magyar címer

Állásfoglalás az országgyűlési választásról és a gyermekvédelmi népszavazásról

Állásfoglalás az országgyűlési választásról és a gyermekvédelmi népszavazásról 636 412 Patrióták

Április 3-án országgyűlési választás és országos népszavazás lesz hazánkban. A Magyar Patrióták Közössége pártpolitikai tevékenységet nem folytat, pártokat és jelölteket nem támogat, az ország előtt álló döntés tétjére való tekintettel azonban – civil szervezetként – nem hallgathat.

Rólunk írták

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.