Közlemények, Rólunk írták

Sajtószoba

Ha Ön újságíró, sajtómegkeresést az alábbi e-mail címre küldhet számunkra: info[kukac]patriotak[pont]hu

Közleményeink

Elkészült a korláthelmeci óvoda épülete

Elkészült a korláthelmeci óvoda épülete 1600 1200 Patrióták

A Patrióták által 2019-ben támogatott kárpátaljai falucska gyermekei hamarosan birtokba vehetik az új épületet, amely az Ökumenikus Segélyszervezet beruházásában valósult meg.

Koszorúzás a kopjafáknál

Koszorúzás a kopjafáknál 2560 1920 Patrióták

A Patrióták küldöttsége mindenszentek és halottak napja alkalmából 2018 óta minden évben koszorút helyez el az egyesület által állított kopjafáknál.

A Szigetközben jártak „A haza ifjú hősei”

A Szigetközben jártak „A haza ifjú hősei” 1024 576 Patrióták

Már több mint két éve járja az országot „A haza ifjú hősei” című iskolai vándorkiállításunk, amely tíz, XX. századi fiatal magyar példamutatásán keresztül mutatja be a nemzet igaz történetét. A pannók most a Győr-Moson-Sopron megyei Darnózselin, a Szigetköz Körzeti Általános Iskolában mutatkoztak be, az intézmény ünnepségén Nagy István agrárminiszter is beszédet mondott.

Hetzmann Róbert a Fülszöveg vendége volt

Hetzmann Róbert a Fülszöveg vendége volt 1920 1080 Patrióták

A Patrióták elnöke volt az M5 csatorna Fülszöveg című műsorának vendége.

Búcsú a szabadságharcostól

Búcsú a szabadságharcostól 960 720 Patrióták

November 14-én helyezték végső nyugalomra Dunakeszi temetőjében Wittner Máriát, 1956-os halálraítélt szabadságharcost.

A nemzet egységének szimbolikus tere – Bemutatkozott a Királydombról szóló emlékkönyvünk

A nemzet egységének szimbolikus tere – Bemutatkozott a Királydombról szóló emlékkönyvünk 2560 1920 Patrióták

Ha megfelelő a történelmi pillanat, ezt igenis meg lehet csinálni, mert már egyszer megcsináltuk – fogalmazott a Hazatért Hungária című kötetének bemutató beszélgetésén a szerző, Pataki Tamás

Pataki Tamás: A Hazatért Hungária arról szól, hogy egyszer már sikerült

Pataki Tamás: A Hazatért Hungária arról szól, hogy egyszer már sikerült 2560 1707 Patrióták

Ha megfelelő a történelmi pillanat, ezt igenis meg lehet csinálni, mert már egyszer megcsináltuk – fogalmazott a Hazatért Hungária című kötetének bemutató beszélgetésén a szerző, Pataki Tamás

Bán Mór: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja

Bán Mór: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja 1329 891 Patrióták

Bán Mór előadása a II. Királyfeszten: A magyar filmművészetnek elsősorban a történelmünk negatív ábrázolásában van rutinja

Egy élet a hazáért

Egy élet a hazáért 1050 646 Patrióták

A Patrióták nevében egyesületünk elnöke, Hetzmann Róbert az alábbi sorokkal emlékezik meg a szeptember 14-én elhunyt Wittner Máriáról, ’56-os szabadságharcosról, a kommunista diktatúra áldozatáról.

Idén is remekül sikerült a Királyfeszt

Idén is remekül sikerült a Királyfeszt 2560 1493 Patrióták

Másodjára tartottuk meg a szeptember 10–11-i hétvégén a Rákosmezei Királydombon kétnapos családi hagyományőrző forgatagunkat, amely újra elhozta a középkor ízét. A rendezvényen záporok ellenére többen vettek részt, mint tavaly.

Emlékkönyv a Rákosmezei Királydombról

Emlékkönyv a Rákosmezei Királydombról 1920 1256 Patrióták

Bár a dicső múltban fontos szerepe volt, az utókor mégis mostohán bánt Rákosmező emlékével. A Patrióták csapata újabb hiánypótló munkára vállalkozott, és emlékkönyvben tiszteleg az egyesület javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított nevezetes helyszín előtt.

Színes programok a II. Királyfeszten

Színes programok a II. Királyfeszten 2400 1256 Patrióták

A II. Királyfeszt a Magyar Patrióták Közössége és a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Összetartozás Alapítvány támogatásával valósul meg. A rendezvény ingyenes, de a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy adományaikkal lehetőség szerint járuljanak hozzá a programok megvalósulásához.

Dokumentumfilm a rákosmezei Királydombról

Dokumentumfilm a rákosmezei Királydombról 1920 1080 Patrióták

A Patrióták filmje végigvezet a Rákosmezei Királydomb történetén a középkortól a reformkorig, majd az elfeledésig, végül pedig az újrafelfedezéssel és a Királyfeszttel fejeződik be.

Újra visszatér a középkor Pestre szeptemberben

Újra visszatér a középkor Pestre szeptemberben 2400 1256 Patrióták

Immár második alkalommal rendezzük meg családbarát hagyományőrző fesztiválunkat a Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított rákosmezei Királydombon, a főváros X. kerületében a szeptember 10–11-i hétvégén.

Lengyel-magyar megemlékezés a varsói felkelésre

Lengyel-magyar megemlékezés a varsói felkelésre 2048 1365 Patrióták

A budapesti Lengyel Intézet megemlékezésén hajtottunk fejet a Varsói Felkelés kitörésének 78. évfordulója alkalmából. Ekkor nyílt meg a Platán Galériában Tadeusz Bukowski fényképkiállítása, aki annak idején felvételeivel megörökítette a ma már sajnos nem látható régi lengyel fővárost.

“Őrzöm a lángot” tábor

“Őrzöm a lángot” tábor 1920 1282 Patrióták

Idén másodszor rendezték meg az „Őrzöm a lángot” zenei és kulturális tábort július 22–24-én a püspökhatvani Pince Club-ban, ahol az irodalmi és hagyományőrző programok után rockzene várta a közönséget.

Varsó a Kaiserpanorámában

Varsó a Kaiserpanorámában 768 508 Patrióták

Augusztus 1-én, a Varsói Felkelés kitörésének napján a lengyel-magyar barátság jegyében egy különleges sétára hívjuk az érdeklődőket. A Varsói Felkelésen keresztül eljutunk a háború utáni, romjaiból feltámadó lengyel fővárosba. Mindezt háromdimenziós képeken keresztül, egy különleges attrakció, a Kaiserpanoráma (Császárpanoráma) segítségével a budapesti Lengyel intézetben.

Wittner Máriával a Horn Gyula sétány ellen

Wittner Máriával a Horn Gyula sétány ellen 2560 1727 Patrióták

Nem csak az erkölcsöt és a jó ízlést sérti, jogrendbe is ütközik a Fővárosi Önkormányzat júniusi rendelete, amellyel a kommunista önkényuralmi rendszert kiszolgáló Horn Gyuláról neveztek el egy sétányt.

A bástya elesett, de a remény még él: megjelent könyvünk a Szerémségről

A bástya elesett, de a remény még él: megjelent könyvünk a Szerémségről 960 540 Patrióták

Bár a középkori Magyar Királyság egyik leggazdagabb vidéke volt, ahol az ország leghíresebb borai termettek, mégis csaknem teljesen megfeledkeztünk a Szerémségről.

Koronás címer kerül a rendszámtáblákra

Koronás címer kerül a rendszámtáblákra 1200 800 Patrióták

Július 1-jétől lassú, de nagy változásra lehetünk figyelmesek a közutakon: az újonnan kiadott rendszámtáblákat a koronás címer fogja ékesíteni. Egyesületünk üdvözli a változást, ugyanis 2018-ban a Patrióták tettek javaslatot arra, hogy a magyar gépjárművek hatósági jelzésein szerepeljen a címer. Az EU-csatlakozás óta Magyarország a régiós országok közül szinte egyedüliként nem tüntette fel nemzeti jelképeit a rendszámtáblákon.

Rólunk írták

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.