Közlemények, Rólunk írták

Sajtószoba

Ha Ön újságíró, sajtómegkeresést az alábbi e-mail címre küldhet számunkra: info[kukac]patriotak[pont]hu

Közleményeink

Nagytéténybe utazott a Wittner Mária-kiállítás

Nagytéténybe utazott a Wittner Mária-kiállítás 1338 900 Patrióták

Karsay Ferenc, a főváros XXII. kerületének polgármestere személyes emlékeinek felidézésével nyitotta meg az ’56-os legenda életművéről szóló vándorkiállítást a nagytétényi Szelmann Házban. A rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött rendezvényt Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenész és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei gazdagították fellépésükkel.

„Sokkal többet tudok tenni fentről értetek”

„Sokkal többet tudok tenni fentről értetek” 1658 894 Patrióták

„Wittner Mária törhetetlen, hősies élete folyamatos veszteségekből táplálkozott, mint gyökérzetből, és folyamatosan adni tudott ezekből a veszteségekből” – hangzott el az ’56-os hős életútját és szellemi örökségét bemutató „Készültem az útra” című kiállítást kiegészítő szakmai konferencián, a Polgárok Házában.

Konferenciát rendezünk Wittner Mária emlékére

Konferenciát rendezünk Wittner Mária emlékére 2000 1414 Patrióták

Rendhagyó emlékülés veszi kezdetét március 20-án, szerdán 15 órai kezdettel a budapesti Polgárok Házában. Neves közéleti személyiségek és a történészszakma kiválóságai tartanak előadásokat Wittner Mária életművéről, valamint az 1956-os szabadságharcos számára fontos közügyekről. A rendezvény ingyenes, de a résztvevőktől előzetes regisztrációt kérünk.

Soroksáron folytatta útját a Wittner Mária-kiállítás

Soroksáron folytatta útját a Wittner Mária-kiállítás 1707 2560 Patrióták

A Wittner Máriára emlékező tárlatot Bese Ferenc polgármester nyitotta meg a Táncsics Művelődési Házban, majd Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő, a kiállítás védnökének beszéde következett, amit Dudás Zoltán olvasott fel.

Mező Gábor: Terror és hatalomátmentés

Mező Gábor: Terror és hatalomátmentés 2048 931 Patrióták

„Wittner Máriáéktól megtanulhatjuk azt, hogy nem kell félnünk. Hogy mindent túl tudunk élni. Hogy mindent becsületesen is túl lehet élni. Kell ennél jobb üzenet ebben a zavaros, posztmodern korban, ahol percemberkék uralják a virtuális világot?”

Gyertyagyújtás Wittner Mária sírjánál

Gyertyagyújtás Wittner Mária sírjánál 1920 1941 Patrióták

Miután ünnepélyes keretek között megnyílt a Wittner Mária-emlékkiállítás, felkerestük az 1956-os szabadságharcos, volt halálraítélt síremlékét Dunakeszi temetőjében.

Aki egy volt közülünk, mégis egy valóságos hős

Aki egy volt közülünk, mégis egy valóságos hős 1329 644 Patrióták

Wittner Mária egy volt közülünk, mégis, több volt mint hétköznapi ember, egy valóságos ’56-os hős – hangzott el Dunakeszin a „Készültem az útra” című, Wittner Máriáról szóló vándorkiállítás megnyitóján, amelyen Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Németh Szilárd országgyűlési képviselő is részt vettek. Az eseményen Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke arról beszélt, Wittner Mária azt az üzenetet hagyta a Patriótákra, „hogy a zászlót soha ne hagyjuk a földön heverni. A zászlót fel kell venni és tovább kell vinni.”

Február 20-án nyílik meg a Wittner Mária-emlékkiállítás

Február 20-án nyílik meg a Wittner Mária-emlékkiállítás 1910 982 Patrióták

Dunakeszin debütál a Patrióták legújabb vándorkiállítása, amely Wittner Mária rendkívüli életútjáról és örökségéről szól. Az utazó tárlat a „Készültem az útra” címet kapta, amely az ’56-os hős Az utolsó üzenet című versének egyik sora.

A szabadszállásiak is megismerkedhetnek a haza ifjú hőseivel

A szabadszállásiak is megismerkedhetnek a haza ifjú hőseivel 1723 1157 Patrióták

A Haza ifjú hősei címmel nyílt kiállítás február 7-én a szabadszállási József Attila Közösségi Házban. A tárlatot Dr. Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének alapító elnöke nyitotta meg, majd Hajagos Csaba történész rendhagyó történelemórája következett.

Rendkívüli történelemóra Kunszentmiklóson

Rendkívüli történelemóra Kunszentmiklóson 1077 729 Patrióták

A megnyitó eseményt követően Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke rendkívüli történelemórát tartott az intézmény diákjainak Wittner Mária és a többi példakép életéről.

Számvetés 2023-ról

Számvetés 2023-ról 1264 661 Patrióták

Támogatóink adományainak köszönhetően fenn tudott maradni szervezetünk, és számos értékőrző program, nemes kezdeményezés valósulhatott meg.

Meddig kísért még Lenin szelleme a Hortobágyon?

Meddig kísért még Lenin szelleme a Hortobágyon? 2560 968 Patrióták

A pártállam 1950-ben Polgár határában hozta létre a „magyar Szibéria”, a Hortobágy egyik hírhedt kényszermunkatáborát. Az óév utolsó napjaiban a szégyenteljes Lenintanya elnevezést eltörlését és az eredeti, történelmi hagyományoknak megfelelő tájnév helyreállítását kezdeményeztük.

Wittner Mária karácsonyai

Wittner Mária karácsonyai 1049 767 Patrióták

„Csak emlékeinket idézhettük, más lehetőségünk nem volt.” A szabadságharcos legenda, egykori halálraítélt 1991-ben a Magyar Fórum hasábjain emlékezett vissza a régi karácsonyokra, melyből részleteket válogattunk.

Hőseink megmutatták, hogy kell a nehéz időkben helytállni

Hőseink megmutatták, hogy kell a nehéz időkben helytállni 1143 773 Patrióták

A haza ifjú hősei vándorkiállítás a Bács-Kiskun vármegyei Petőfiszállásra utazott, ahol a tablón szereplő hősök egyike, Vezér Ferenc pálos szerzetes, a legismertebb alföldi vértanú szolgálta közösségét, aki 1944-ben környékbeli fiatal lányokat és asszonyokat védelmezett a betörő szovjet hódítóktól.

Főhajtás Vezér Ferenc páter sírjánál

Főhajtás Vezér Ferenc páter sírjánál 1329 693 Patrióták

A haza ifjú hősei vándorkiállítás petőfiszállási megnyitója után Hetzmann Róbert elnök és Hajagos Csaba történész, a tárlat kurátora ellátogatott Vezér Ferenc páter pálosszentkúti sírjához.

Kiadvánnyal tisztelgünk a haza ifjú hősei előtt

Kiadvánnyal tisztelgünk a haza ifjú hősei előtt 2560 1920 Patrióták

Kiállításunk anyagára támaszkodva megjelent egy tetszetős kiadvány, amely 60 oldalon keresztül, színes képekkel illusztrálva állít emléket azoknak, akik bármikor készen álltak életüket adni hazájukért, nemzetükért.

Méltó ünnepségsorozattal debütálhat jövőre a Wittner Mária-kiállítás

Méltó ünnepségsorozattal debütálhat jövőre a Wittner Mária-kiállítás 1910 982 Patrióták

A 2024 elején induló, tíz helyszínen megvalósuló vándorkiállításhoz egy Wittner Mária életét és közéleti hitvallását ismertető emlékülés, valamint egy konferenciakötet megszületése is kapcsolódik.

Felszentelték Wittner Mária síremlékét

Felszentelték Wittner Mária síremlékét 1920 1280 Patrióták

Nemzeti ünnepünkön szentelték fel a tavaly elhunyt 1956-os szabadságharcos, volt halálraítélt, Wittner Mária síremlékét Dunakeszi temetőjében.

Sokat értek idén az 1 százalékok

Sokat értek idén az 1 százalékok 339 44 Patrióták

A tavalyinál két és félszer több, mintegy 569 ezer forint SZJA 1 %-os felajánlásban részesült a Magyar Patrióták Közössége idén. A személyi jövedelmadóból származó támogatásból könyvet fogunk kiadni szervezetünk tíz éves fennállása alkalmából. Köszönjük a segítséget!

Patrióta könyveket az iskolákba!

Patrióta könyveket az iskolákba! 2560 1920 Patrióták

Könyvmissziós programunk lényege, hogy a legszebb kiadványainkkal magyarországi és külhoni magyar iskolákat támogatunk, minél többek számára hozzáférhetővé és megszerethetővé téve a nemzet közös örökségét.

Rólunk írták

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.