• 2017.12.12.

Álláspontunk az előkészítés alatt álló transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről

Álláspontunk az előkészítés alatt álló transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről

Álláspontunk az előkészítés alatt álló transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről 150 150 Patrióták

Közlemény

Várható társadalmi hatásaira való tekintettel a Magyar Patrióták Közössége indokoltnak látta, hogy véleményét közzétegye az előkészítés alatt álló, az Európai Unió, az Egyesült Államok, valamint Kanada között kötendő „szabadkereskedelmi egyezmény” (TTIP) tárgyában.

A társadalom háta mögött folytatott tárgyalások körvonalai alapján biztosnak látszik, hogy a tervezett megállapodás ránk erőltetése nem szolgálja a mi érdekeinket. Gazdaságilag Közép-Európa országai számára a gyarmati függés fokozódását, a munkanélküliség növekedését, a GMO-tilalom feloldását eredményezné. Mindez ellentétes a magyar érdekekkel. Különösen veszélyesnek tartjuk, hogy a szerződés olyan vitarendezési mechanizmust vezetne be a multinacionális vállalatok részére, amely révén beperelhetnének egyes országokat, amennyiben azok piac- és fogyasztóvédelmi célú törvényei gazdasági érdekeiket sértenék. Ez gyakorlatilag egyet jelentene a közösségek államának felszámolásával.

Kulturális egyesületként nem tekinthetünk el a tervezett megállapodás immateriális hatásaitól sem. Az amerikanizmus korlátok nélküli szabadjára engedését a még megmaradt hagyományos európai értékek elleni támadásnak tartjuk. Primátust biztosítana egy olyan ideológiának, amely már bebizonyította, hogy az emberekben meglévő jellem és mérték elvesztését, az értékrendbeli elsekélyesedést, a tradíció tagadását és az önzésre épülő tömegtársadalom kialakítását tekinti programjának.

Mivel a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény megkötése kizárólag a globális nagytőke profitérdekeit szolgálná, és a magyar szuverenitást tovább csorbítaná, a Magyar Patrióták Közössége azt elutasítja, és az ellene létrejött Stop TTIP! nevű európai polgári kezdeményhez csatlakozik.

Magyar Patrióták Közössége © Budapest, 2015. február 5.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.