• 2018.05.18.

Kitüntetést vehet át a Magyar Patrióták Közössége

Kitüntetést vehet át a Magyar Patrióták Közössége

Kitüntetést vehet át a Magyar Patrióták Közössége 150 150 Patrióták

Teleki Pál Érdeméremmel tünteti ki a Magyar Patrióták Közössége több éves magyarságszolgálatát a Bethlen Gábor Alapítvány. A díjakat június 4-én, a Nemzeti összetartozás napján adja át Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke Budapesten, a Magyar Írószövetség Bajza u. 18. szám alatti székházának dísztermében.

A Bethlen Gábor Alapítvány és a Magyar Írószövetség közös szervezésében megvalósuló rendezvény résztvevői megemlékeznek a trianoni békediktátumról, és fejet hajtanak a tragikus sorsú magyar miniszterelnök, Teleki Pál előtt. A róla elnevezett érdeméremmel azon személyek és szervezetek munkáját díjazzák, akiket a magyarság szolgálata iránti tevékenységükre tekintettel a kuratórium arra érdemesnek tart.

Idén a Magyar Patrióták Közösségét érte a nagy megtiszteltetés, hogy szervezetként a Rieger Tibor Kossuth-díjas szobrászművész által készített érmet átvegye. Teleki Pál Érdemérmet kap továbbá Bata János költő, műfordító, Dr. Hoffmann Rózsa tanár, oktatáskutató, Dr. Horváth László orvos, Zabolai Csekme Éva volt ENSZ-tisztviselő, magyar érdekvédő és segélyezés-szervező, valamint Jerzy Snopek hungarológus, egyetemi tanár, Lengyelország nagykövete.

A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján, június 4-én 18 órai kezdettel megrendezendő díjátadáson köszöntőt mond Szentmártoni János költő, az Írószövetség elnöke. Emlékbeszédet Házi Balázs történész-levéltáros tart. A Bethlen Gábor Alapítvány által odaítélt díjakat ünnepélyes keretek között Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke adja át.

A Magyar Patrióták Közössége nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a fennállása óta eltelt négy év munkáját ezzel az igen rangos elismeréssel tüntetik ki. A jövőben is törekedni fogunk arra, hogy immáron a Teleki Pál Érdemérem jelentette felelősség tudatában cselekedjünk közös ügyeink szolgálatában.

Magyar Patrióták Közössége © 2017. május 18.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.