• 2020.02.08.

Szakács Árpád: Identitásháború zajlik ellenünk

Szakács Árpád: Identitásháború zajlik ellenünk

Szakács Árpád: Identitásháború zajlik ellenünk

Szakács Árpád: Identitásháború zajlik ellenünk 1000 676 Patrióták

Magyarország elfoglalása ugyan 1918-1919-ben csúcsosodott ki, de sokkal korábban megkezdődött, méghozzá a kultúra eszközével. A századforduló kultúrharcosai tudták, akkor vehetik át ténylegesen a hatalmat az országban, ha megszüntetik a magyar identitást, és a hozzá kötődő összes érzést– mondta Szakács Árpád a Patrióta estéken. A Magyarország végnapjai? – A kultúrharc száz éve című előadáson az is elhangzott, hogy a genderelmélet is arról szól, új embert akarnak létrehozni, hogy a nemi identitás lerombolásával elvegyék a társadalom utolsó értékeit is.

Rekord nézőszámmal zajlott az év első Patrióta estje a belvárosi Küküllő Székely kocsmában, amelynek vendégelőadója a nagy port kavart Kinek a kulturális diktatúrája? cikksorozat szerzője, Szakács Árpád újságíró volt.

 

„Ha napjaink történéseit vizsgáljuk, megfigyelhetjük, hogy egy identitásháború zajlik, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa ellen. Meggyőződésem, hogy Európa sokkal rosszabbul áll a harcban, ugyanis rengeteg része elveszett már. Magyarországon még van remény, legalábbis úgy tűnik, hogy valamilyen szinten ki tudunk lábalni az ellenünk folytatott támadásból” – értékelte a helyzetet Szakács Árpád, aki szerint a jelenlegi folyamatokat csak történelmi kontextusba helyezve érthetjük meg.

 

Nem véletlen az, ami ma történik. A napjainkban lejátszódó eseményeknek és folyamatoknak van egy közös eredőjük. Nem egy közülük több mint kétszáz évvel ezelőtt kezdődött, az úgynevezett „nagy” francia forradalomban, amelynek eszmeisége éppúgy jelen van ma, mint a Tanácsköztársaság vagy a kommunista diktatúra alatt jelen volt” – fejtette ki az előadó.

 

Szakács Árpád rámutatott, hogy a magyar társadalom kulturális lerombolásának programját a magyarországi szabadkőműves páholyokban fogalmazták meg a huszadik század elején, aminek a dokumentumai mindmáig kutathatók a Magyar Nemzeti Levéltárban.

 

„Raffay Ernő könyveiben feldolgozta és elemezte ezeket, a történelemkönyvekben viszont egy szót sem találunk róluk” – hívta fel erre a furcsaságra a figyelmet.

 

Szakács Árpád ismertette, hogy a szabadkőművesek 1899-ben társadalmi program néven vitairatot indítottak hazai szervezeteikben, amelyben a jótékonykodás helyett az ország irányításának átvételét hirdették meg.

„Legfőbb céljuk az ateista állam kiépítése, a kereszténység teljes megszüntetése, az emberi közösségek teljes felszámolása, a magyar öntudat és identitás teljes megsemmisítése és ezen keresztül egy új ember létrehozása volt. Ma ugyanígy akarnak egy új embert létrehozni, erről szól a genderelmélet is, hogy a nemi identitást megszüntetve, elvegyék az ember utolsó értékeit is – fűzte hozzá.

Szakács Árpád rámutatott, hogy ez a társadalmi küldetéstudat a francia forradalomból ered, ami az első ateista, liberális, tömeggyilkosságokra épülő rendszer kiépüléséhez vezetett.

„A szabadság, egyenlőség és testvériség jelszava alatt a világ egyik legbrutálisabb diktatúráját hozták létre – hangsúlyozta.

Hazánk történelmére visszatérve ismertette, hogy az itthoni szabadkőműves dokumentumokból kiderül, Jászi Oszkárék az 1910-es években a magyar kultúrát is be akarták kebelezni, főleg a közoktatást.

 

„Tudták, hogy akkor vehetik át ténylegesen a hatalmat az országban, ha megszüntetik a magyar identitást, és a hozzá kötődő összes érzést. Ekkor kezdődött meg titokban Magyarország elfoglalása, ami 1918-19 folyamán csúcsosodott ki” – fejtette ki az előadó.

Szakács Árpád párhuzamba állította az akkori eseményeket napjainkkal, mint elmondta, ugyanazok a folyamatok zajlottak, mint amit ma is megfigyelhetünk a közéletben. Ide sorolta az állandó provokációt, a magyarság értékeinek folyamatos gyalázását, és az értékrendünk nevetségessé tételét.

 

„Ezek ugyanazok. Ugyanaz az eszmeiség, ugyanaz a gondolatvilág jelenik meg más-más formában” – fűzte hozzá.

Szakács Árpádot előadása után másfél órán keresztül
kérdezhették a megjelentek. A „mit tehetünk, hogy ne jöjjenek el ezek a
végnapok?”
 kérdésre pedig azt válaszolta:

 

„Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy a jövőben kiemelten figyelje a Magyar Patrióták Közösségének tevékenységét. Remélem, hogy erre a szervezetre alapozva hamarosan olyan platformokat lehet létrehozni, ami választ ad ezekre a kérdésekre.”

Nagy Mátyás / Magyar Patrióták Közössége © 2020. február 8.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.