• 2021.06.04.

Szabad Székelyföld utcát avattunk Budapesten!

Szabad Székelyföld utcát avattunk Budapesten!

Szabad Székelyföld utcát avattunk Budapesten! 1024 692 Patrióták
Kommunista utcanevek helyett legyenek a magyarság gondjaira reflektáló utcanevek! A Patrióták aktivistái június 4-én hajnalban és délelőtt országszerte felkeresték a megmaradt kommunista utcanévtáblákat, és kontrasztként újakat helyeztek el melléjük, hogy a nemzeti összetartozás napján jelezzük: az emberi jogi problémák nem hatezer kilométerre, hanem a trianoni határ túloldalán kezdődnek.

Miközben a magyar közéletben éppen távolkeleti kisebbségi ügyekről zajlik vita, a Kárpát-medencében is vannak közösségek, melyek érdekében fel lehetne szólalni. Ennek jegyében a Patrióták aktivistái jóvoltából Budapest több kerületében és vidéken is megjelent a Szabad Székelyföld út, Marosvásárhelyi mártírok útja, Bebörtönzött erdélyi magyarok útja, Úzvölgyi hadisírok utca, Lerombolt magyar templomok utca, Márton Áron püspök utca, Feketeterror áldozatainak útja, Szabad Kárpátalja út, Temerini fiúk útja, Délvidéki magyar áldozatok útja, Pozsonyligetfalui áldozatok útja, Köröstárkányi áldozatok útja, Szabad Székely Mikó Kollégium utca és a Szabad Székely Zászló utca.

Az utcanevek frontján bőven akad időszerű teendő, ezért a külhoni magyarság megpróbáltatásaira emlékeztető utcatáblákat a kommunista diktatúrából itt maradt közterületekre helyeztük ki.

Együttérzünk minden elnyomott néppel, de elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben egyes politikai erők rendkívül érzékenyek a világ túlsó felének a problémái iránt, nem szólalnak meg, amikor Ukrajnában betiltják a magyar nyelvű oktatást, nem csapnak az asztalra, amikor Székelyföldön a székely zászló kitűzése miatt bírságolják meg az önkormányzatokat, és nem hallatják hangjukat, amiért két koncepciós perben elítélt magyar ember (Beke István és Szőcs Zoltán) már évek óta börtönben ül egy szomszédos országban.

Magyar ember először a magyarral érezzen együtt, főleg ma, a nemzeti összetartozás napján. A Kárpát-medencében csak egymásra számíthatunk! A kommunista utcaneveket pedig el kell törölni.

Patrióták © 2021.06.04.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.