Köztéri kiállítás nyílik a Kárpát-medence arcairól

Köztéri kiállítás nyílik a Kárpát-medence arcairól 1024 711 Patrióták

Köztéri kiállítás nyílik a Kárpát-medence arcairól

35 véletlenszerűen kiválasztott belhoni és külhoni magyar látható azokon a plakátokon, amelyek június 5-étől a Minden magyar számít! köztéri kiállításon lesznek láthatók a főváros 16. kerületében, a Reformátorok terén.

A Kárpát-medence arcai alcímet viselő, ingyenesen látogatható kiállítás központi gondolata, hogy éljünk akár a trianoni határ innenső vagy túlsó oldalán, mi magyarok nem különbözünk egymástól. Ennek jegyében az erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalanyok együtt szerepelnek a magyarországiakkal, mert valljuk, hogy nincs „másodosztályú magyarság”.

Különösen fontosnak tartjuk a nemzeti összetartozás erősítését most, amikor a közéletben szinte mindennapossá vált a határon túli magyarok elleni uszítás. A kiállítás a határon túl élő nemzettársainkkal szembeni sztereotípiákkal számol le azáltal, hogy megszemélyesíti külhoni honfitársainkat. Ennek jegyében a plakátarcok kiválasztásakor arra is törekedtünk, hogy az ácstól az egészségügyi szakasszisztensen át a varrónőig olyan hétköznapi embereket mutassunk be, akik közöttünk élnek.

MEGHÍVÓ

A Minden magyar számít! – A Kárpát-medence arcai című köztéri plakátkiállítás sajtónyilvános megnyitóját a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan június 5-én, szombaton 11 órától tartjuk meg Budapesten, a 16. kerületi Reformátorok terén (1161 Budapest, Sashalom u. 6.).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló kiállítást Hetzmann Róbert, egyesületünk elnöke nyitja meg, és június 29-ig lesz látogatható.

IDŐPONTVÁLTOZÁS! A közelgő vihar miatt június 24-én lebontjuk kiállításunkat. Köszönjük, hogy ilyen sokan megnézték!

Patrióták © 2021. május 31.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.