• 2021.06.06.

Kiállítással üzenjük: Minden magyar számít!

Kiállítással üzenjük: Minden magyar számít!

Kiállítással üzenjük: Minden magyar számít! 1024 691 Patrióták
Június 5-én szombaton megnyílt a Kárpát-medence arcairól szóló köztéri kiállításunk a fővárosi Reformátorok terén. A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai.

Szombaton a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódóan ünnepélyesen megnyitottuk a Minden magyar számít! kiállítást Ács Anikó és Szász József XVI. kerületi alpolgármesterek, valamint a kerület székelyföldi testvértelepüléséről, Csíkszentmihályról érkezett küldöttség jelenlétében.

Hatalmas öröm számunkra, hogy itt lehetünk, egy másfél éves álom vált valóra ma. Amikor kitaláltuk ezt a kiállítást, még nem tudtuk, mit jelent az a szó, hogy koronavírus és határzár – mondta Hetzmann Róbert elnök (Patrióták) beszédében, hálát adva a Gondviselésnek, hogy a kezdeményezés végül a viszontagságok ellenére meg tudott valósulni.

Az a gondolat vezérelt minket, hogy meg kell haladni a határon túli és a határon belüli magyar felosztást, mert egy egységes nemzet létezik – emelte ki. A határon túli magyarságot az anyaországival a mindennapokban kell egységesíteni – tette hozzá az elnök.

Trianon 101. évfordulójáról lehet azt elmondani, hogy igazából az összetartozás napja, hiszen nemcsak a határon túliakat, hanem egymást is most láthatjuk csak a hosszú bezártság után együtt – emelte ki Szász János köszöntőjében. Az alpolgármester felidézte, hogy a Patrióták már visszatérő vendégek a Reformátorok terén, hiszen tavaly ősszel a Rongyos Gárdáról szóló köztéri installáció is itt valósulhatott meg.

A téren felállított óriásplakátokon 35 véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany együtt szerepel a magyarországiakkal, ezzel is kifejezve a magyar nemzet oszthatatlanságát.
A nemzeti összetartozás erősítését szolgáló, ingyenesen látogatható köztéri kiállítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg, aminek a XVI. kerületi önkormányzat díjmentesen biztosított helyet. A Minden magyar számít! kiállítást június 29-ig lehet megtekinteni a Reformátorok terén.

IDŐPONTVÁLTOZÁS! A közelgő vihar miatt június 24-én lebontjuk kiállításunkat. Köszönjük, hogy ilyen sokan megnézték!

Fotó: Somogyi György

Patrióták © 2021. 06. 06.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.