Csepel teherautóról, szerenáddal köszöntöttük a 84 éves Wittner Máriát (VIDEÓ)

Csepel teherautóról, szerenáddal köszöntöttük a 84 éves Wittner Máriát (VIDEÓ) 1024 693 Patrióták

Csepel teherautóról, szerenáddal köszöntöttük a 84 éves Wittner Máriát (VIDEÓ)

„Előre, gyerünk, pesti srácok, előre hát budaiak” – egy korabeli Csepel teherautó platójáról adtak szerenádot a Patrióták Fábián Zoltán énekessel Wittner Máriának, a 84. születésnapját ünneplő szabadságharcosnak dunakeszi családi háza előtt. Wittner Mária nem tudott előre a meglepetésről, meghatódva vette át 84 rózsából álló virágcsokrunkat.

Nem mindennapi látvány volt Dunakeszi utcáin a jeles születésnap alkalmából kibérelt Csepel teherautó, platóján a lyukas zászlókat lobogtató Patriótákkal. Egyesületünk ezzel a műsorral kívánt tisztelegni az 1956-os felkelés hősei és a június 9-én 84. születésnapját ünneplő szabadságharcos, Wittner Mária előtt, akinek életútja példakép a jövő nemzedékek számára.

Az 56-os legenda családi házához érve a teherautóról Fábián Zoltán az „Előre, gyerünk, pesti srácok” kezdetű – a szabadságharc tiszteletére Olaszországban írt – népszerű indulót kezdte játszani, amit a Patrióták együtt énekeltek a zenésszel.

Wittner Mária már az ablakából látta a Csepel teherautót és a zászlókat lengető Patriótákat, meghatottságában csak annyit mondott, hogy „megjöttek a pesti srácok”, utána kijött a kapujába. A szerenádot követően Wittner Mária átvette a 84 rózsaszálból álló, Árpád-sávos pajzsot formázó virágcsokrunkat.

Wittner Mária legutóbb tavaly májusban, a Haza ifjú hősei kiállítás kecskeméti megnyitóján szerepelt a Patrióták rendezvényén. Isten éltesse sokáig!

Fotó: Somogyi György

Patrióták © 2021. 06. 10.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.