Könyvet adtunk ki a Felvidék elfeledett tájáról

Könyvet adtunk ki a Felvidék elfeledett tájáról 1024 777 Patrióták
Újabb hiánypótló kötet jelent meg a Patrióták gondozásában!

Könyvet adtunk ki a Felvidék elfeledett tájáról

Domonkos László Pompeji magyar hamuja – Sáros megyei leletmentő című könyve hiánypótló mű, ugyanis a sárosi magyarság eltűnése egyike a senki által nem ismert és máig ki nem beszélt tragédiáinknak.

A kötet megszületésének alapja egy, a trianoni emlékévben megtartott utazás volt, amely során az író a Patrióták és a helybeliek segítségével bejárta az egykori Sáros vármegyét. Domonkos László rendkívül olvasmányosan és tragikuma ellenére lelket melengető módon örökítette meg találkozásainkat a Kisszeben mellett maradt utolsó magyar nemesi családdal, illetve a Szinyei Merse-kúriát „üzemeltető” szlovák kocsmárossal vagy éppen a lengyel határszélen élő, máig magyarbarát ruszinokkal.

A 269 oldalas, keménykötésű könyv egyik különlegessége a több tucatnyi Monarchia korabeli színes képeslap, amelyek segítségével valósággal megelevenedik a régi Felvidék.

A könyvet kizárólag a patriotakonyvek.hu oldalon lehet megrendelni, adományért cserébe. Tovább a könyv megrendeléséhez >>>

MEGHÍVÓ

Domonkos László Pompeji magyar hamuja – Sáros megyei leletmentő című könyvének a bemutatóját június 14-én, hétfőn 18:30-tól tartjuk meg Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). Belépés a jogszabályok értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges!

Patrióták © 2021. június 12.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.