• 2018.03.03.

Idén a kárpátaljai Korláthelmec magyar óvodáját segítjük

Idén a kárpátaljai Korláthelmec magyar óvodáját segítjük

Idén a kárpátaljai Korláthelmec magyar óvodáját segítjük 150 150 Patrióták

Valamennyi nemzetrész közül a kárpátaljai magyarok vannak a legnehezebb helyzetben, de a háború sújtotta országban élő mintegy 150 ezer lelkes magyar közösség a folyamatos megfélemlítés, az erőszakos elnyomás és a már-már elviselhetetlen nélkülözés ellenére sem adja fel öntudatát. Közös felelősségünk, hogy segítsük őket a szülőföldön való megmaradásban!

Az Ungvártól 14 km-re délkeletre, a Kárpátok lábainál található Korláthelmecen lakó magyar óvodások jelenleg egy leromlott állapotú, a nevelésre alkalmatlan kicsiny épületbe kénytelenek látogatni. Annak érdekében, hogy ez megváltozzon, a nyelvhatár peremén lévő faluban 45 fő befogadására alkalmas óvodát épít az Ökumenikus Segélyszervezet. Már a jogi akadályok is elhárultak az új magyar óvoda építése elől, ám a vízellátásra és a szennyvízelvezetésre jelenleg nincs forrás, így annak érdekében, hogy a korláthelmeci gyermekek jövőjét magyarul írják, további támogatásra van szükség. A kilencszáz lakosú, felerészben magyar Korláthelmecet ma már jobbára ukrán települések veszik körül, így az óvoda megvalósulása lehet a kulcs a magyarság egyik kárpátaljai végvárának megmaradásában.

Ezt a célt karolta fel a Magyar Patrióták Közössége idén a hagyományosnak mondható, nemzeti összetartozás jegyében szervezett jótékonysági kezdeményezése keretében. Ezúttal nem a szokott alkalomból, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan szerveztünk rendezvényt, hanem március 13-án – kedden – 19 órai kezdettel tartjuk meg jótékonysági estünket a fővárosi Duna Palotában. A belépőjegy ára 2.000 Ft, amellyel a korláthelmeci új magyar óvoda megépülését támogatjuk. A jegyeket belépéskor, a rendezvény helyszínén lehet megváltani. Az esten műsort ad az Anima Soni együttes, amely a Pesterzsébet Központi Református Gyülekezet ifjúsági zenekaraként jött létre. A rendezvény védnökségét ezúttal is Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke vállalta el.

Mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos a kárpátaljai magyarok jövője és a nemzeti összetartozás ügye!

Magyar Patrióták Közössége © 2018. március 2.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.