• 2017.12.21.

Kitüntették a Patriótákat

Kitüntették a Patriótákat

Kitüntették a Patriótákat 150 150 Patrióták

Ex Libris Díjjal tüntette ki Gubcsi Lajos író-címzetes egyetemi docens a Magyar Patrióták Közösségét november 27-én pénteken. A zártkörű ünnepségen két tagtársunk vett részt és mondott köszönetet az elismerésért, melyet eddigi munkánkra tekintettel nyertünk el.

A Magyar Patrióták Közössége díjazása kapcsán elsősorban az egyesületünk által megvalósított szórványprogramot, valamint a Regnum Marianum-emlékhelyért, a Budai Vár történeti helyreállításáért és az ojtozi hadisírok múltjának feltárásáért végzett munkánkat emelték ki. Gubcsi Lajos Ex Libris Díjjal tüntette ki továbbá Kiss László úszóedzőt, Lovas István újságírót, Mónus József világbajnok íjászt, Schramek Géza színművészt és Raffay Ernő történészt. Széchényi Ferenc-emlékdíjban részesült Csorba László történész, a Nemzeti Múzeum főigazgatója. A díjazottakat Kusztos Tibor nyugalmazott bánffyhunyadi református lelkipásztor áldotta meg.

Gubcsi Lajos 1987-ben alapította meg a Magyar Művészetért Díjat, mely idővel díjrendszerré nőtte ki magát. A 2009-ben létrehozott Ex Libris Díjat olyan jeles személyiségeknek és társadalmi szervezeteknek ítélik oda, akik a magyarság szolgálatában tevékenykednek.

Az átadó ünnepségen Hetzmann Róbert, egyesületünk elnöke elmondta: az Ex Libris Díj számunkra nemcsak megtiszteltetés, hanem ösztönzés is egyben. Köszönet illeti Gubcsi Lajos urat, amiért évről évre elismeri alkotó honfitársaink értékteremtő munkáját és azt, hiszen egy nemzetet sokféleképpen lehet szolgálni. Ez különösen mai, önző világunkban nagy dolog, amikor egymás teljesítményének kölcsönös megbecsülése háttérbe szorult. A mellékelt képen a díjazottak láthatók.

Fotó: Erdélyi Eszter
Magyar Patrióták Közössége
© 2015. november 30.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.