• 2018.06.13.

Elhunyt Lovas István

Elhunyt Lovas István

Elhunyt Lovas István 150 150 Patrióták

Gyászközlemény

A Magyar Patrióták Közössége megrendülten értesült Lovas István újságíró 2018. június 11-én tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláról.

Lovas István

Lovas István egyedülálló személyisége volt a magyar jobboldali újságírásnak. A Szabad Európa Rádió egykori munkatársa az emigrációból a rendszerváltáskor települt haza. 1992 óta a Pesti Hírlapban, majd 1994-től a Demokratában írt cikkeivel  országos ismertségre tett szert  bátorságával, szókimondásával. Legendásak voltak a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában felolvasott jegyzetei, melyet hétről-hétre százezrek hallgattak, mígnem 2006-ban hatalmi szóval hallgattatták el. 2004 és 2014 között a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójaként izgalmas híreivel megújította a tudósítói műfajt.

Lovas István, aki a politológia doktora is volt, már életében legendássá vált széleskörű tájékozottságával, tizenegy nyelv magasfokú ismeretével, végtelen munkabírásával és szorgalmával. Kérlelhetetlen ellenfele volt a kettős mércének, a háborúknak, más népek elnyomásának. Kiállt a határontúli magyarság jogaiért, a szólásszabadságért, a közel-keleti békéért, a kommunizmus bűneinek feltárásáért. Tényekkel teletűzdelt publicisztikái időtállóak és mintát jelentenek a jövő újságíróinak is.

A Patrióták 2015-ben egyszerre vehettek át Ex Libris magyarságért díjat Lovas Istvánnal, aki támogatója volt szervezetünknek és munkánknak. Emlékét megőrizzük, a család fájdalmában osztozunk.

Magyar Patrióták Közössége © 2018. június 13.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.