Újra felbukkannak az ŐSÖK és HŐSÖK

Újra felbukkannak az ŐSÖK és HŐSÖK 2560 1440 Patrióták
Hagyományőrzés

Újra felbukkannak az ŐSÖK és HŐSÖK

Februárban folytatódik a Patrióták 2021-ben megismert népszerű hagyományőrző produkciója, az ŐSÖK és HŐSÖK. Ezúttal a téli fesztiválokon lehet majd találkozni a sorozat legújabb öt kisfilmjével és ezer év katonai hagyományőrzőivel. A „Harcok és harcosok” néven futó, az NKA támogatásával megvalósuló új évad elsőként február 11-én szombaton a Kakucsi Nemzeti Hagyományőrző Böllérfesztiválon mutatkozik be.

A 2021-ben debütált ŐSÖK és HŐSÖK nagy sikerére tekintettel elhatároztuk a tízrészes sorozat folytatását, ami pályázati támogatásból tavaly megvalósulhatott. Az ezer évet felölelő legújabb öt korszak bemutatásával – Szent István és az államalapítás, Nagy Lajos itáliai hadjáratai, Eger viadala, Piski csata, Mecseki Láthatatlanok – akárcsak legutóbb, ezúttal is a hazai fesztiválok közönségét szólítjuk meg. A februári nagyrendezvényeken korhű öltözetű hagyományőrzők vegyülnek a közönségbe, az érdeklődők számára fotózkodásra, beszélgetésekre, a fegyverek megszemlélésére adva lehetőséget.

A hagyományőrzők elsőként február 11-én szombaton a Kakucsi Nemzeti Hagyományőrző Böllérfesztiválon bukkannak fel, ahol a történelmi ismeretterjesztő kisfilmeket is meg lehet majd tekinteni. Az ŐSÖK és HŐSÖK produkció második évadjával nemcsak a Pest vármegyei Kakucson, hanem a Fonyódi Kolbászfesztiválon (február 12.) és a veresegyházi Iskolafesztiválon (február 25.) is találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvényeket követően a kisfilmeket feltöltjük a Patrióták Youtube-csatornájára.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósuló Harcok és harcosok című, történelmi-kulturális ismeretterjesztő produkció elsődleges célja a nemzeti identitás erősítése, történelmi eseményeink „testközelbe” helyezése a hagyományőrzés útján. A hazai nagyrendezvényeket színesítő betétprogramként bemutatja a magyar történelem nevezetes eseményeit, korszakainak katonáit és egyben civil életüket a nagyközönségnek. A produkció keretében elkészült kisfilmek ma már a közoktatásban is szerepet kapnak segédanyagként, köszönhetően a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete ajánlásának.

Patrióták © 2023. 02. 03.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.