Szabó Ervin, az őskommunista

Szabó Ervin, az őskommunista 1920 896 Patrióták
Interjú készült a Patrióták elnökével a Hegyvidék Televízióban

Szabó Ervin, az őskommunista

November végén egyesületünk elnöke, Hetzmann Róbert a Hegyvidék TV vendégeként a Nagyapa, ki volt Szabó Ervin? című könyvünkről beszélgetett Krassó Lászlóval a Duett című műsorban.

Aki egy kicsit beleássa magát Szabó Ervin életének és munkásságának a tanulmányozásába, joggal teheti fel a kérdést, hogyan lehetséges, hogy az ország második legnagyobb könyvtára még mindig egy olyan személyről van elnevezve, aki a magyarországi kommunista diktatúra egyik megalapozója volt? A műsorban Hetzmann Róbert részletesen elmagyarázza, milyen vallás-, család- és nemzetellenes nézeteket vallott Szabó Ervin, akinek nevén kívül szobra is „díszíti” a könyvtárat, ahova naponta fiatalok tömegei járnak, és szembesülnek azzal a példaképnek semmiképpen nem nevezhető személlyel, aki merényletet szervezett Tisza István ellen.

Hogy lehet, hogy Magyarországon még mindig több mint 700 utcanév viseli olyan személyek nevét vagy olyan elnevezéseket, amelyek a kommunista diktatúrához köthetők? – teszi fel a kérdést a beszélgetésben a műsorvezető. Az önkényuralmi utcaneveket hiába tilalmazza törvény, sokan lustaságból nem változtatták meg azokat, sőt a jogszabály betartását egyes önkormányzatok kifejezettem elszabotálják – válaszolja Hetzmann. Egy jó példáról is hallhatunk, hiszen Csepelen az összes olyan utcanevet lecserélték, amely a vörösterrorhoz köthető. Mindehhez „csak” egy igazán elkötelezett önkormányzat kellett, és egy „mobil” hivatal, amelynek munkatársai felkeresték az összes érintett kerületi lakót és helyben elintézték velük a papírmunkát. Lám így is meg lehet oldani egy problémát, minden csak akarat kérdése.

A beszélgetés záró gondolata alapján remélhetően a közeljövőben sikerül a kommunisták által ránk erőszakolt utcanevektől és intézmény nevektől megtisztítanunk az országot.

A Nagyapa, ki volt Szabó Ervin? című könyvünket a folyamatosan bővülő Antikommunizmus.hu ismeretterjesztő portálon lehet megrendelni.

Patrióták © 2021. december 13.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.