Pasaréten járt a Wittner Mária-kiállítás

Pasaréten járt a Wittner Mária-kiállítás 2048 1536 Patrióták
``Készültem az útra``

Pasaréten járt a Wittner Mária-kiállítás

Árpádföld után egy igazi bel-budai helyszínen, a II. kerületi Pasaréti Közösségi Házban nyílt meg a „Készültem az útra” című, Wittner Mária életművének emléket állító kiállítás. A tárlatot Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, kerületi polgármesterjelölt nyitotta meg. A rendezvény résztvevői rendhagyó tárlatvezetésen tudhattak meg többet az ’56-os legendáról.

Május 9-én csütörtökön a Pasaréti Közösségi Ház vendége volt a Patrióták „Készültem az útra” című vándorkiállítása. A tárlat ünnepélyes megnyitóján elsőként Hetzmann Róbert, az egyesület elnöke szólt a megjelentekhez, és köszönetet mondott Gór Csaba pasaréti önkormányzati képviselőnek, a II. kerületi Fidesz-KDNP frakció vezetőjének, amiért segített Bel-Budára eljuttatni Wittner Mária üzenetét.

Az egybegyűlteket Gór Csaba is köszöntötte, és elmondta, hogy örömmel adnak helyet a kiállításnak, ugyanis „Wittner Mária a 21. századi budai polgároknak is példakép: kitartása, a szabadságszeretete és az igazság melletti elkötelezettsége ma is utat mutat nekünk.”

A kiállítást Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos nyitotta meg, aki egyúttal a kormánypárti szövetség II. kerületi polgármesterjelöltje. „Nem vagyok történész, én egy sportoló vagyok, de Wittner Mária személye számomra is szimbolikus erővel bír. Ez a szimbolikus erő mutatja meg, hogy az ’56-os fiatalság milyen erővel küzdött a nemzeti függetlenségért és a szabadságért” – emelte ki Dombi Rudolf.

A rendezvény lezárásaként pedig Hajagos Csaba történész-muzeológus, a Patrióták műhelyében elkészült kiállítás kurátora tartott rendhagyó tárlatvezetést.

A „Készültem az útra” című vándorkiállítás következő állomása a X. kerületi Újhegyi Közösségi Ház (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.) lesz, ahol 2024. május 15-én délelőtt 10 órakor nyílik meg a tárlat, és egészen hónap végéig lesz látogatható között nyitvatartási időben.

Patrióták © 2024. május 14. / Fénykép: Somogyi György, Gór Csaba Facebook oldala

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.