Nagytéténybe utazott a Wittner Mária-kiállítás

Nagytéténybe utazott a Wittner Mária-kiállítás 1338 900 Patrióták
``Készültem az útra``

Nagytéténybe utazott a Wittner Mária-kiállítás

Karsay Ferenc, a főváros XXII. kerületének polgármestere személyes emlékeinek felidézésével nyitotta meg az ’56-os legenda életművéről szóló vándorkiállítást a nagytétényi Szelmann Házban. A rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött rendezvényt Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenész és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei gazdagították fellépésükkel.

Április 2-án kedden nyílt meg Nagytétényben a Patrióták „Készültem az útra” című vándorkiállítása, amely a tavalyelőtt elhunyt Wittner Máriára, az 1956-os szabadságharcos, egykori halálraítélt életművére emlékezik. A tárlat megnyitójára, amely a Klauzál Gábor Művelődési Központtal és a Nagytétényi Polgári Körrel közös szervezésben valósult meg, szép számú érdeklődő volt kíváncsi.

A rendezvényen Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere szívhez szóló beszéddel nyitotta meg a kiállítást. A kerület vezetője felidézte Wittner Máriáról őrzött emlékeit, akit személyesen is ismerhetett. „Mindvégig a hazaszeret, a lelkiismeret, a bajtársiasság és a mély hit jelentett számára mindent” – emelte ki Karsay Ferenc.

A megnyitó fényét Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenész fellépése és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola mélyrézfúvós növendékei által előadott műsor emelte. A rendezvény lezárásaként pedig Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke tartott rendkívüli tárlatvezetést.

A „Készültem az útra” című vándorkiállítás 2024. április 2–12. között nyitvatartási időben (hétköznapokon 9 és 18 óra között) látogatható a nagytétényi Szelmann Házban (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.).

Patrióták © 2024. április 5. / Fénykép: Somogyi György

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.