Hazatért Hungária

Megjelent a Hazatért Hungária című album

Megjelent a Hazatért Hungária című album 1730 1270 Patrióták
Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontemberének előszavával

Megjelent a Hazatért Hungária, a visszatért területek életérzésének emlékalbuma

Megjelent a Hazatért Hungária, a Trianon 100. évfordulójára készült sikerkönyvünk, az Elrabolt Hungária folytatása. Pataki Tamás új könyvében száz régi képeslappal most nem a Trianon előtti időket idézzük meg, hanem a „kis magyar világot”. Ne feledjük, hogy 1938-ban a Felvidék déli része, 1939-ben Kárpátalja, egy évvel később Észak-Erdély, majd 1941-ben a Délvidék zöme is visszatérhetett Szent István ezeréves országához.

Akkoriban magyar filmsztárok nyaraltak Székelyföldön, megtartották az első szabad csíksomlyói búcsút, tervezték a – sajnos meghiúsult – erdélyi téli olimpiát, egymás nyakába borultak a katonák a visszaállított lengyel–magyar határon, grand hoteleket építettek a visszacsatolt területeken, elindították a marosvásárhelyi repülőjáratot, helyreállították a ledöntött szobrokat és újakat is emeltek.

A Hazatért Hungária nem a katonai díszbevonulásokról szól, hanem a területek visszaszerzését követő építés és küzdés magyar eredményeiről, korabeli, eredeti képeslapokkal szemléltetve.

Olvashatunk többek között turistaházakról, művészi igénnyel kivitelezett vasútállomásokról, új hidakról és őszinte vidékfejlesztésről, valamint a munkácsi csata hőseiről, visszaszerzett só- és aranybányáinkról, az Emberek a havason forgatásáról és Márai Sándor cigarettájáról, melyet Mikes Kelemen tölgyei alatt szívott el…

Hazatért Hungária

A Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere előszavával megjelent hiánypótló album tisztelgés mindazok emléke előtt, akik fáradhatatlanul küzdöttek a trianoni békediktátum revíziójáért, majd részt vettek az utána következő kemény munkában, amikor Magyarország tettekben is bizonyíthatta azt a tételt, miszerint minden magyar felelős minden magyarért.

Trianon sajgó sebét a mai napig érezzük mindannyian, akik magyarként élünk, tulajdonképpen a világ bármely pontján, és ezt a sebet ez a könyv sem fogja begyógyítani. Az azonban meggyőződésem, hogy a fájdalmat csillapítani tudja, és talán ez is a feladata. Megmutatni az elmúlt száz év azon kevés pillanatát, amikor felhőtlenül boldogok lehettünk, mikor a remény visszatért a mindennapokba, és újra értelmet kapott az életünk

– írja a Nélküled című dal előadója a könyv előszavában.

„A »kis magyar világ« életérzését foglaltam könyvbe, azt a pár boldog esztendőt, amikor a hazatérés eufóriájában élt a nemzet. Bár csak néhány évig tartott, mégis sikerült maradandót alkotni, ami tanulság és intés a jelen és a jövő magyarjainak is. Nem csak bevonultunk, hanem nyomot hagytunk, és ezek a nyomok mindmáig felfedezhetők – ennek az örökségnek a foglalata az új történelmi albumunk. Az Elrabolt Hungária fájdalma után éppen ideje, hogy osztozzunk a Hazatért Hungária örömében”

– írta Pataki Tamás író, a kötet szerzője.

A Hazatért Hungária című 116 oldalas, keménytáblás kötet nem kerül kereskedelmi forgalomba, de a Patrióták elküldik azoknak, akik adományoznak az egyesület számára. Az ajánlott adomány összege könyvenként 5.000 és 10.000 forint közötti. Az albumot a www.hazaterthungaria.hu oldalon lehet megrendelni, a Patriótáknak szánt támogatást pedig előre utalással vagy kiszállításkor, utánvételes fizetéssel lehet eljuttatni.

Ízelítő a könyv belső oldalaiból:

Megrendelem az Elrabolt Hungária című albumot

 A kötet a Nemzeti Kulturális Alap és Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere támogatásával jelent meg. A korabeli képeslapok a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Zempléni Múzeum, valamint az Országos Széchényi Könyvtár Plakát és Kisnyomtatványtár gyűjteményéből származnak.

Patrióták © 2022.01.24.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.