A karhatalmista Horn Gyuláról nem lehet közterületet elnevezni!

A karhatalmista Horn Gyuláról nem lehet közterületet elnevezni! 999 707 Patrióták
Újabb kommunista utcanév Budapesten

A karhatalmista Horn Gyuláról nem lehet közterületet elnevezni!

Sokak őszinte felháborodását váltotta ki a fővárosi önkormányzat döntése, miszerint az 1956-os szabadságharc leverésében szerepet vállaló, majd a pártállam későbbi évtizedeiben fontos tisztségeket betöltő Horn Gyuláról neveznének el egy XIII. kerületi sétányt. Közérdekű bejelentést teszünk a kormányhivatalnál, és kezdeményezzük, hogy a törvényességi felügyelet lépjen fel a jogsértéssel szemben – jelentette ki a Magyar Patrióták Közösségének elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A szombati Magyar Nemzetnek nyilatkozó Hetzmann Róbert elnök szerint Horn Gyula személye egyáltalán nem alkalmas arra, hogy a jövő nemzedéke elé példaképként állítsuk. Egyesületünk vezetője a lapnak kijelentette:

ez az intézkedés az ’56-os szabadságharc hőseinek és áldozatainak a semmibe vételét jelenti.

Horn Gyula karhatalmistaként az 1956-os szabadságharcnak a leverésében működött közre. Méghozzá olyan hatékonyan, hogy ezért 1957-ben Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet kapott – mondta.

Horn Gyula sohasem tagadta meg ezt az életutat, így közterület róla való elnevezése jelenleg a hatályos magyar jogrendbe ütközik

– tette hozzá. A cikkből az is kiderül, hogy a Patrióták nem fognak hátradőlni, megteszik azokat a lépéseket, amelyeket a hatályos jogszabályok biztosítanak számunkra. – Közérdekű bejelentést fogunk tenni a fővárosi önkormányzat törvényességi felügyeletét ellátó kormányhivatalnál, és kezdeményezni fogjuk, hogy a jogsértéssel szemben a kormányhivatal lépjen fel, amennyiben a közterület elnevezése hatályossá válik – jelentette be egyesületünk elnöke.

A lap Wittner Mária 1956-os szabadságharcost és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is megszólaltatta, akik szintén elítélték a fővárosi önkormányzat döntését.

Könyvajánló

Mint ismeretes, a Magyar Patrióták Közössége már hosszú évek óta küzd a kommunista diktatúra megalapozóiról, kiépítőiről, fenntartóiról elnevezett utcanevek megváltoztatásáért. Hisszük azt, hogy az önkényuralom szimbolikus jelképeinek eltávolítása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne kelljen újra átélnünk a XX. század borzalmait.

Erről a munkáról szól a Patrióták tavaly megjelent könyve, a „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” című könyv, amely az Antikommunizmus.hu ismeretterjesztő portálon rendelhető meg.

Patrióták © 2022. 06. 13.

Ne maradjon le kezdeményezéseinkről, céljainkról és legfontosabb híreinkről! Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a Patrióta ügyekről!

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.