pozsonyi csata

Kisfilmmel tisztelgünk a sorsdöntő pozsonyi csata előtt

Kisfilmmel tisztelgünk a sorsdöntő pozsonyi csata előtt 682 384 Patrióták
Ősök és hősök produkció

Kisfilmmel tisztelgünk a sorsdöntő pozsonyi csata előtt

A magyar történelem egyik legfényesebb haditette a több mint 1100 éve megvívott pozsonyi csata volt, amely lezárta a honfoglalást és egyúttal biztosította a Kárpát-medencei magyar állam fennmaradását. A Patrióták videómegosztó portálján most közzétett filmmel teljes az Ősök és Hősök produkció.

Ma már tudjuk, hogy a honfoglalás egy több nemzedék által véghezvitt, tudatos, tervezett haditett volt, amely révén 900 körülre a teljes Kárpát-medence a magyarok befolyása alá került. Hátra volt azonban még ekkor a legnagyobb csata, a keleti frankok ugyanis nem törődtek bele a magyarok honszerzésébe – hangzik el a Patrióták kisfilmjében.
Az Ősök és Hősök produkció keretében készült videó segítségével megismerkedhetünk a lovas népek kultúrájával, az ősi magyar mondákkal, a korabeli harcmodorral és a kézművességgel, míg a képkockákon felvonultatott hagyományőrzők a honfoglaló magyar nagycsaládok életébe és a harcosok hétköznapjaiba adnak betekintést.

A 907 júliusában Pozsonynál aratott győzelem sorsdöntőnek bizonyult: a magyar állam ennek a haditettnek köszönhette fennmaradását, miközben 123 éven keresztül nem merészkedett ellenség a Kárpát-medencébe.

Nem vitatva azt a tényt, hogy a korszakról alkotott tudásunk hiányos, elfogadtuk azt a hipotézist, hogy Árpád nagyfejedelem a csatában életét adta népéért.

Kisfilmünk az ismeretterjesztésen túl tisztelgés a hosszú évszázadokon keresztül méltatlanul feledésbe merült ütközet emléke előtt. A kritikus pillanatban azért sikerült megmenteni az országot, mert a magyarok világosan látták, hogy a küzdelem tétje a megmaradás.

A pozsonyi csata tanulsága minden korban örök, de különösen napjainkban időszerű, hogy az ősök és hősök útján járjunk!

Patrióták © 2022.03.25.

Ne maradjon le kezdeményezéseinkről, céljainkról és legfontosabb híreinkről! Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a Patrióta ügyekről!

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.