Nyerges Attila: A Hazatért Hungária csillapítani tudja a trianoni fájdalmat

Nyerges Attila: A Hazatért Hungária csillapítani tudja a trianoni fájdalmat 1920 1080 Patrióták
Nyerges Attila: A Hazatért Hungária csillapítani tudja a trianoni fájdalmat

Ismerős Arcok

A Nélküled című dal előadója írt előszót a Patrióták legújabb könyvéhez, a Hazatért Hungáriához. Pataki Tamás író kötete korabeli képeslapokon és történeteken keresztül ismerteti meg olvasóit az 1938 és 1941 között hazatért területek történeteivel. A Hazatért Hungária kereskedelmi forgalomba nem kerül, az albumot egyesületünk honlapján keresztül rendelheti meg.

„Trianon sajgó sebét a mai napig érezzük mindannyian, akik magyarként élünk, tulajdonképpen a világ bármely pontján, és ezt a sebet ez a könyv sem fogja begyógyítani. Az azonban meggyőződésem, hogy a fájdalmat csillapítani tudja, és talán ez is a feladata. Megmutatni az elmúlt száz év azon kevés pillanatát, amikor felhőtlenül boldogok lehettünk, mikor a remény visszatért a mindennapokba, és újra értelmet kapott az életünk” – írja az Ismerős arcok frontembere a Hazatért Hungária előszavában.

A Patrióták legújabb kötete a „kis magyar világnak”, az 1938 és 1941 között hazatért nemzetrészek határtalan boldogságának állít emléket, így tematikájában is hiánypótló mű. A könyvet egyedi képválogatása, olykor szívszorító történetei teszik igazán különlegessé. „A képeket nézve részei leszünk a történetnek, részesei az élménynek, melyet a nagyszüleink meg is tapasztaltak” – írja Nyerges Attila.

Egyesületünk célja a kötettel nemcsak a megemlékezés volt, hanem az ismeretterjesztés is. Nem szabad elfelednünk, hogy rengeteg település átélhette az eufóriát akkoriban, hiszen 1938-ban a Felvidék déli része, 1939-ben Kárpátalja, egy évvel később Észak-Erdély, majd 1941-ben a Délvidék zöme is visszatérhetett Szent István ezeréves országához. Legyen ott a Hazatért Hungária minden család polcán, hogy a jövő nemzedékek is felfedezhessék a legboldogabb esztendők életérzését!

A Hazatért Hungária című 116 oldalas, keménytáblás kötet nem kerül kereskedelmi forgalomba, de kézbesítővel elküldjük azoknak, akik adományoznak egyesületünknek. Az ajánlott adomány könyvenként 5.000 és 10.000 forint közötti összeg. Az albumot a www.hazaterthungaria.hu oldalon lehet megrendelni.

Megrendelem az Elrabolt Hungária című albumot

Patrióták © 2022. február 18.

Ízelítő a könyv belső oldalaiból:

 A kötet a Nemzeti Kulturális Alap és Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere támogatásával jelent meg. A korabeli képeslapok a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Zempléni Múzeum, valamint az Országos Széchényi Könyvtár Plakát és Kisnyomtatványtár gyűjteményéből származnak.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.