Páratlan drónvideó készült a Rákosmezei Királydombról

Páratlan drónvideó készült a Rákosmezei Királydombról 2560 1593 Patrióták
Középkori országgyűléseink színhelye

Páratlan drónvideó készült a Rákosmezei Királydombról

Különleges felvétel került fel a Patrióták Youtube-csatornájára a Királydombról, amely segítségével a levegőből is megcsodálhatjuk a rákosmezei országgyűlések központi helyszínét, valamint a magaslat tetején pompázó királyi sátrat. A videót egy drón készítette a júniusi Királydombi Családi Nap alkalmával, ami egyben egy kis kárpótlás is a történelemkedvelőknek, ugyanis idén anyagi okokból elmarad a Királyfeszt.

Ritka pillanatot kapott lencsevégre az a drón, amely június elején szállt fel a Rákosmezei Királydomb tövében: a Patrióták javaslatára 2020-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított kultikus dombon újra állt a királyi sátor, amelyet így most már madártávlatból is megcsodálhatunk. A Patrióták Youtube-csatornájára feltöltött kétperces videó nézői lenyűgöző utazás részesei lehetnek, ugyanis nemcsak a Királydomb környéke, hanem Budapest látképe és a Budai-hegyek is feltűnnek a képkockákon.

A most közzétett drónfelvétellel szeretnénk vigasztalást nyújtani azoknak, akik az elmúlt évekhez hasonlóan idén is úgy készültek, hogy részt vesznek történelmi-hagyományőrző nagyrendezvényünkön, a Királyfeszten. A középkort megidéző forgatag idén sajnos elmarad, ugyanis a megfelelő színvonal nyújtásához szükséges anyagi háttér jelenleg nem biztosított.

Természetesen ez az átmenetinek tekintett nehézség nem jelenti azt, hogy a Rákosmezei Királydomb újjáélesztésével kapcsolatos terveinkről lemondunk volna. A Patrióták csapata továbbra is dolgozik a Királyfeszt szervezésén, melyet reményeink szerint 2024 szeptemberében újra meg tudunk rendezni. Addig is: találkozzunk jövőre!

Patrióták © 2023. július 12.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.