• 2018.03.28.

Budapest megmenekült a felhőkarcolóktól

Budapest megmenekült a felhőkarcolóktól

Budapest megmenekült a felhőkarcolóktól 150 150 Patrióták

A Magyar Patrióták Közössége városképi és szimbolikus okokból is fontosnak tartja, hogy továbbra is az egyaránt 96 méteres magasságú Szent István-bazilika és az Országház legyen Budapest két legmagasabb épülete. A kormány mai bejelentése szerint a nemzet fővárosa megmenekül a teljes karakterváltás veszélyétől, mivel 65 méterben húzzák meg a legmagasabb beépíthetőség felső határát, így korábbi tiltakozásunk sem maradt eredménytelenül.

A Magyar Patrióták Közössége 2016-ban közleményben tiltakozott a bejelentett kelenföldi felhőkarcoló megépítése ellen, amely megközelítőleg a Gellért-heggyel lett volna azonos magasságú. Egyesületünk határozottan kiállt a hagyományos településképet tiszteletben tartó szerves városfejlődés mellett, és arra kérte a döntéshozókat, hogy ne engedjenek a befektetői érdekeltségek nyomásának.

A felhőkarcolókkal kapcsolatos társadalmi vita most véglegesen lezárulhat, mivel a kormány – Lázár János kancelláriaminiszter Kormányinfón tett bejelentése szerint – egy ma benyújtott törvényjavaslatban 65 méterben maximalizálná a magasházak legnagyobb magasságát. A javaslatról már az új Országgyűlés fog szavazni, és várhatóan június 30-án lép majd hatályba. A törvény hatálya Magyarország teljes közigazgatási területére ki fog terjedni, és a jelenleg tervezés alatt álló épületekre is vonatkozna. A miniszter a döntés indokaként említette, hogy jelenleg 3 tervezett felhőkarcoló is veszélyezteti a főváros látképét.

A táj és az épített környezet kivételes összhangjára épülő, megismételhetetlenül egyedi budapesti látkép a világörökség és a magyar nemzeti önazonosság része. A Magyar Patrióták Közössége bízik abban, hogy az Országgyűlés Budapest és Magyarország szerves fejlődése mellett fog dönteni ebben a kérdésben!

Magyar Patrióták Közössége © 2018. március 28.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.