• 2020.03.18.

„A mi felelősségünk, hogy rajtunk ne múljon!”

„A mi felelősségünk, hogy rajtunk ne múljon!”

„A mi felelősségünk, hogy rajtunk ne múljon!” 150 150 Patrióták

A székely szabadság napját Marosvásárhelyen ugyan nem, de Budapesten sikeresen megtartották. A felszólalók pozitívan nyilatkoztak a nemzeti régiók megtartásáért és fejlesztéséért gyűjtött aláírásokról. Bár fogytán az idő az egymillió aláírás összegyűjtéséhez, bíznak abban, hogy ez összejöhet májusig. Az eseményen a Magyar Patrióták Közössége is jelen volt, és mint minden hazafias rendezvényen, az egyesület tagjai a budapesti Hősök terén is gyűjtötték az aláírásokat.

„A nemzeti régiókért indult európai polgári kezdeményezés sikere nem csak rajtunk múlik, de az a mi felelősségünk, hogy rajtunk ne múljon. Ha megmozdul és összefog a Kárpát-medencei magyarság, a többi európai nemzetiség is fel fog figyelni a Székelyföldről indult felhívásra, mert a nemzeti régiók megerősítése a baszkok, katalánok vagy éppen dél-tiroliak számára éppúgy fontos ügy” – mondta Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke a március 10-i Székely Szabadság napján.

A budapesti Hősök terén elhangzott beszédében az elnök kiemelte, hogy a Patrióták azért csatlakoztak a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által meghirdetett európai polgári kezdeményezéshez, mert „most ez az, amit megtehetünk és meg is kell tennünk az elszakított nemzetrészekért.”

A Patrióták aláírásokat gyűjtöttek a budapesti Hősök terén.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, hogy újabb lendületet akarnak adni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésnek, amelyet a Székely Nemzeti Tanács indított el.

Fogytán az idő az egymillió aláírás összegyűjtéséhez, amely arról szól, hogy az Európai Unió „ne olvassza be” a nemzeti régiókat, ne számolja fel a kulturális sokszínűséget – tette hozzá.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szomorúnak nevezte, hogy Marosvásárhelyen nem lehetett megtartani a székely szabadság napját. Ez ugyanakkor emeli a budapesti esemény jelentőségét – vélekedett. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes politikusok a magyarok elleni uszítással akarnak érvényesülni – jegyezte meg a frakcióvezető.

Dabis Attila, az SZNT külügyi megbízottja kiemelte, hogy Románia száz éve szabotálja az érdemi párbeszédet az autonómiáról, miközben évtizedek óta szándékosan kevesebb fejlesztési forrást juttat a magyarok lakta térségeknek. Az idei székely szabadság napjának kiemelkedő témája a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés – mutatott rá Dabis Attila, hangsúlyozva, hogy már csupán két hónap maradt a szükséges aláírások összegyűjtésére.

„Ha mi nem törődünk a saját megmaradásunkkal, mások boldogan átlépnek majd felettünk” – jelentette ki az SZNT külügyi megbízottja.


Hertelendy Gábor / Magyar Patrióták Közössége © 2020. március 18.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.