Kiadvánnyal tisztelgünk a haza ifjú hősei előtt

Kiadvánnyal tisztelgünk a haza ifjú hősei előtt 2560 1920 Patrióták
Tíz magyar fiatal példakép a XX. századból

Kiadvánnyal tisztelgünk a haza ifjú hősei előtt

Tíz XX. századi magyar fiatal életútját mutatja be nagysikerű középiskolai vándorkiállításunk, amely már negyedik éve járja az országot. Most a tárlat anyagára támaszkodva megjelent egy tetszetős kiadvány, amely 60 oldalon keresztül, színes képekkel illusztrálva állít emléket azoknak, akik bármikor készen álltak életüket adni hazájukért, nemzetükért. A Wittner Máriának is emléket állító tárlatvezető kiadvány november 30-áig ajándékba jár azoknak, akik megrendelik Rákosi Viktor: A párisi gyujtogatók című könyvének reprint kiadását.

A Magyar Patrióták Közössége 2020 júniusában útjára indította A haza ifjú hősei című vándorkiállítását, amely tíz XX. századi magyar fiatal hazaszeretetét, a történelem kihívásaival szemben mutatott tanúságtételét mutatja be a Kárpát-medencében élő összmagyarság számára.

A kiállítás tematikáját Baracsi László, Brenner János, Baracsi László, Brenner János Egán Iván Pál, Gaál Tibor, Görgey János, Körösztös Krizosztom, Mansfeld Péter, Sebő Ödön, Vezér Ferenc és Wittner Mária életútja adja, akik között közös volt, hogy bármikor készen álltak életüket adni hazájukért, nemzetükért egy olyan korban, ami talán a legtöbb szenvedést hozta a magyarságra. Helytállásuk bizonyítja, hogy még a magyarság számára tragikus XX. század is bővelkedik felemelő történelmi pillanatokban, világra szóló teljesítményekben.

Az ő emléküknek állít emléket a kiállítással azonos nevet viselő kiadvány, amely a Patriótáknak felajánlott adományokból jelent meg. A Hajagos Csaba fiatal történész, a kiállítás kurátora által szerkesztett kiadvány 60 színes oldalon keresztül mutatja be a hősök életútját, a jövő nemzedékeket is tettekre sarkalló helytállásukat. Az igényes kivitelű füzet egyúttal tisztelgés Wittner Mária emléke előtt is, aki a példaképül állított hősök közül egyedüliként élte meg a kiállítás megszületését. Ennek jegyében a kiadványban a jövőbeni Wittner Mária-kiállítás több eleme is helyet kapott.

Kiadványunk célja megegyezik a kiállításéval: a hősök lelkületéből átmentsünk valamit anyagias, elkényelmesedett és a szellemi kiüresedés felé haladó világunkba. Példamutatásuk ma is időszerű, mert a múlt tisztelete és a szülőföld szeretete nélkül nincs jövőnk a Kárpát-medencében.

A haza ifjú hősei című kötet könyvesboltokba nem kerül, ajándékba jár azoknak, akik idén november 30-áig megrendelik Rákosi Viktor: A párisi gyujtogatók című könyvének reprint kiadását. Az első proletárdiktatúra természetrajzát leleplező 1911-ben megjelent, ám mai napig roppant aktuális alapművet a Patrióták honlapjáról lehet beszerezni.

Patrióták © 2023. november 4.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.