Dicsőséges Magyarország: a Balatonra is elvittük hőseink üzenetét

Dicsőséges Magyarország: a Balatonra is elvittük hőseink üzenetét 2560 1920 Patrióták
A haza ifjú hősei Fonyódon

Dicsőséges Magyarország: a Balatonra is elvittük hőseink üzenetét

Dicsőséges Magyarország címmel családi napot rendezett a Fonyódi Polgári Egyesület április 29-én szombaton. A történelem és a hadikultúra kedvelőinek szánt rendezvény programjában a Patrióták XX. századi fiatal magyar hősöket bemutató vándorkiállítása és az Ősök és hősök ismeretterjesztő filmsorozat is szerepelt.

Ingyenesen látogatható, mégis igényes rendezvény várta a Balatonra látogatókat az utolsó áprilisi szombaton Fonyód közkedvelt parkjában, a Kossuth erdőben. A családi nap egyik legnépszerűbb állandó programja a Történelmi Hadi Akadémia fegyver- és viseletbemutatója volt, amely játékos módszerekkel a végvári vitézek és a kurucok korába repítette vissza a gyerekeket. Ugyancsak sokan voltak kíváncsiak az 1848-49-es szabadságharc, valamint a világháborúk és az 1956-os felkelők fegyverbemutatóira. Utóbbiak sátránál a gyerkőcök és az ifjak célba is lőhettek, méghozzá vörös csillagokat kellett eltalálniuk.

A Dicsőséges Magyarország programjában szerepelt továbbá interaktív játszóház, katonai toborzó, bábszínház és solymász bemutató is. A Patrióták népszerű ismeretterjesztő történelmi kisfilmjeit, az immáron 14 korszakot bemutató Ősök és hősök produkciót délután vetítették a családi nap résztvevőinek. A nap második felében helytörténeti és a magyar történelmi ismereteket elmélyítő előadásokat hallgathatott meg a közönség. Fél öttől Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke bemutatta A haza ifjú hősei kiállítást, amely a rendezvény teljes ideje alatt látható volt a Kossuth-erdőben.

A Fonyódi Polgári Egyesületnek ezúton is köszönjük a meghívást, rendezvényükkel újra sikerült bebizonyítani, hogy a nagyközönséget patrióta szellemiségű programokkal is meg lehet szólítani. Az is kiderült, hogy A haza ifjú hősei vándorkiállítás nemcsak középiskolák, művelődési házak és kolostorok falai között töltheti be hivatását, hanem még egy parkban is megállja a helyét.

Patrióták © 2023. április 30.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.