• 2021.04.01.

Tiltakozunk az újabb józsefvárosi kommunista tér ellen!

Tiltakozunk az újabb józsefvárosi kommunista tér ellen!

Tiltakozunk az újabb józsefvárosi kommunista tér ellen! 1024 561 Patrióták
A Patrióták megdöbbenve értesültek arról a hírről, hogy a fővárosi VIII. kerület polgármestere a rendszerváltozás 31. évében a kommunista rendszer megalapozásában résztvevő Koltói Annáról kívánja elnevezni a Fiumei út és a Dobozi utca sarkán álló, jelenleg névtelen közterületet.

Pikó András polgármester előterjesztése Koltói Annát megpróbálja tisztára mosni, és egy kedves, mindenkor az emberek jólétéért dolgozó nőjogi aktivistának maszkírozni, elhallgatva azt a lényeges körülményt, hogy valójában egész életében felforgató, államellenes bűntények sorát követte el.

Koltói Anna az I. világháború elején kezdett dolgozni a csepeli Weiss Manfréd-féle gyár lőszerüzemében. Szakszervezeti bizalmiként a háború kezdetétől sztrájkokat, tüntetéseket szervezett. 1918-ban a forradalom mielőbbi kitöréséért agitált a munkások körében, miközben a háború azonnali beszüntetését és a monarchia felszámolását követelte. 1919-ben a Tanácsköztársaság csepeli direktóriumának tagja lett. A vörösterror bukása után 2 év börtönbüntetést kapott. A két világháború között ugyan hivatalosan nem csatlakozott az illegális kommunista mozgalmakhoz, de szakszervezeti tagként gyakran egyengette az államellenes „földalatti” mozgalmak útját.

Egyesületünk évek óta küzd a kommunista önkényuralmi rendszerekhez köthető közterületek átnevezéséért, sajnos egyelőre változó eredményességgel. Tűrhetetlen, hogy a bolsevik nosztalgia egyre erősebb megnyilvánulásaként újabb közterületet kívánnak elnevezni a Tanácsköztársaság funkcionáriusairól. Felszólítjuk a Fővárosi Közgyűlést, hogy tartsa tiszteletben a vörösterror áldozatainak érzékenységét, és utasítsa el Pikó András előterjesztését!

Patrióták © 2021. április 1.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.