Tárlatvezető készült a Wittner Mária-kiállításhoz

Tárlatvezető készült a Wittner Mária-kiállításhoz 2362 1890 Patrióták
``Készültem az útra``

Tárlatvezető készült a Wittner Mária-kiállításhoz

Megjelent a Patrióták kiadásában a „Készültem az útra” című, Wittner Mária életművét bemutató vándorkiállítás tárlatvezetője. A színes, 64 oldalas, képekkel gazdagon illusztrált kiadvány a kiállítás teljes anyagát tartalmazza, így a szerkesztők szándéka szerint oktatási segédanyagként is alkalmazható.

Hajagos Csaba történész szerkesztésében, Németh Szilárd védnök, országgyűlési képviselő előszavával jelent meg a Wittner Mária-kiállítással azonos címet viselő kiadvány. Az igényes kivitelű füzet 64 színes oldalon keresztül mutatja be Wittner Mária életútját és a korszakot, amelyben élt és alkotott.

A tárlatvezető szerkesztésekor nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a füzet fiatalabb korosztályt is meg tudja szólítani, ami az érettségizők számára oktatási segédanyagként is hasznos olvasmány. Számos korabeli fényképpel, Wittner Máriától származó idézettel segít átélni a kommunista diktatúra valóságát, 1956 legszebb napjait, a kegyetlen kádári megtorlást, valamint a rendszerváltás korszakának viszontagságait.

A „Készültem az útra” című tárlatvezető kiadvány a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alap által nyújtott pályázati forrásnak köszönhetően valósult meg, és a kiállítás jövőbeni állomásain találkozhatnak vele az érdeklődők.

Patrióták

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.