• 2021.01.29.

Sikerkönyv lett az Elrabolt Hungária című albumunk

Sikerkönyv lett az Elrabolt Hungária című albumunk

Sikerkönyv lett az Elrabolt Hungária című albumunk 1024 768 Patrióták
Sikerkönyv lett az Elrabolt Hungária, a trianoni diktátum aláírásának 100. évfordulójára készült múltidéző, ám jövőbe mutató kiadvány. A történelmi album novemberi megjelenése óta már a második kiadásánál tart, világ- és Kárpát-medence szerte, Torontótól Ausztráliáig, Révkomáromtól Csíkszeredáig rengeteg magyar megrendelte már. A Patrióták által kiadott könyvet Balázs D. Attila és Pataki Tamás írta, az előszót Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere jegyzi. A kiadványt az elrabolthungaria.hu oldalon lehet megrendelni.

A szerzők egy olyan rendkívüli művet alkottak a nagy országcsonkítás óta eltelt száz esztendőt és annak veszteségeit számba véve, amilyen hasonló formában még sosem látott napvilágot. A trianoni gyász és egyben a kitörés, a jövőbe mutatás albuma ez, amelyben száz 1920 előtt kiadott „békebeli” magyar képeslap mutatja az utat. A felnagyított régi felvételekhez mindemellett olyan ismeretterjesztő szövegeket írtak, amelyek egytől egyig igazolják a fotográfiák bizonyító erejével, hogy Trianon hatása nem múlt el.

A kegyetlen, méreggel írt diktátum velünk él a mindennapokban, határon innen és túl is, és ez ellen tenni kell.

A kiadványban bepillanthatunk az 1920 előtti Kassa, Nagyvárad, Fiume, Torockó, Pozsony, Szabadka, vagy épp Beregszász mindennapjaiba, egyúttal feltárul mind az az emberi, anyagi és szellemi veszteség, amit 1920-ban néhány tollvonással elkövettek hazánkkal szemben. Elrabolt városok, falvak, fürdőhelyek, egyúttal várak, kastélyok, szállodák, vasútvonalak, gyárkomplexumok, természeti csodák, bor- és bányavidékek, kikötők garmadája mutatkozik meg előttünk az oldalakon a szélrózsa minden irányából.

 – Minden képzeletemet felülmúlta az Elrabolt Hungária sikere, leginkább annak örvendek, hogy sok fiatalhoz is eljutott a kötet. Szívünket, lelkünket beleadtuk ebbe a könyvbe, mert nincs olyan nap, hogy ne foglalkoznánk Trianonnal – kommentálta a hírt Pataki Tamás író, újságíró.

A történelmi albummal azt szeretnénk üzenni, hogy a hazát elrabolhatták a mélyben, de mindvégig megmaradt a magasban. Az igazi magyar haza emlékét, életérzését át kell adni minden új nemzedéknek, hogy ha a Kárpát-medencében járnak, ne idegen földnek, hanem a sajátjuknak érezzék azt.

– Az Elrabolt Hungária sikere bizonyítja, hogy a Magyarországgal történt példátlan tragédia száz év elteltével is foglalkoztatja az embereket, hiszen nincs olyan magyar, akit ne érintett volna a trianoni diktátum hatása – mondta Balázs D. Attila.

Ezért keressük ma is a kiutat, hiszen ez erkölcsi kötelességünk is. Ráadásul a korabeli képeslapok emberközelbe hozzák az régi magyar világot, ezért is fontos, hogy a fiatalok is forgassák a könyvet. Számos pozitív visszajelzést kaptunk a kötet megjelenése után, amire nagyon büszkék vagyunk. Más az, hogy a lapokhoz társuló szövegek, történetek nagyon sokakat nem csak mélyen megérintettek, de sokkoltak is.

Az Elrabolt Hungária nem a boldog békeidők nosztalgiájáról szól. A magyarellenesség egykori és mai arca is felvillan a kötetben.

Ismert és kevésbé közismert történetek jelenítik meg, hogy a magyar szellem kiirtására mindent bevetettek a környező országok, és ez a folyamat ma is zajlik. S nem csak műemlékeinket, vagy szívünkhöz különösen közelálló millenniumi emlékszobrainkat, de polgári épületeinket, sőt még a természeti képződményeket is megcélozták, a gúnyhatáron túlra került városaink arculatát pedig valójában manapság kezdték el csak igazán átformálni.

A kötet a régi magyar életérzés közvetítője is egyben, azé a koré, amikor még látható rend, tisztaság, biztonságérzet, és gazdasági jólét uralkodott Kárpát-medence szerte – olvasható a kötet hivatalos oldalán, az elrabolthungaria.hu-n.

Mint a szerzők írják bevezetőjükben, a régi, retusálatlan képeslapok a magyar nagyság pillanatfelvételei, egy olyan korról tanúskodnak, amikor még volt olyan lélekre ható életérzés és világlátás, ami magyar erővé és eufóriává válhatott.

Az Elrabolt Hungáriát a www.elrabolthungaria.hu oldalon lehet megrendelni, a Patriótáknak nyújtott adományért cserébe.

Patrióták © 2021. január 29.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.