• 2017.09.04.

Megkezdődik a Regnum Marianum-emlékhely kijelölése

Megkezdődik a Regnum Marianum-emlékhely kijelölése

Megkezdődik a Regnum Marianum-emlékhely kijelölése 150 150 Patrióták

A Fővárosi Közgyűlés városfejlesztéssel foglalkozó bizottsága 2015. június 15-én tárgyalta azt az előterjesztést, amely a Városliget építési szabályzatáról szóló korábbi fővárosi közgyűlési rendelet módosítását irányozza elő. Az előterjesztést kezdeményező dr. Baán László miniszteri biztos javaslatának 4. pontja tartalmazza a Regnum Marianum-emlékhely kijelölését, az alábbiak szerint:

“Regnum Marianum emlékmű építési hely – Igényként merült fel a Regnum Marianum templom helyén létesítendő emlékhely. Az emlékmű (emlékhely) részére kéri Városliget Zrt. építési hely kijelölését.”

Egyesületünk úgy értesült, hogy a bizottság az előterjesztést támogatta, ami azt jelenti, hogy a határozati javaslat a Fővárosi Közgyűlés elé kerül, ahol – remélhetőleg még a nyári szünet előtt – megszületik majd a végleges döntés. Az előterjesztés a főpolgármestert bízza meg azzal, hogy 30 napon belül megtegye az egyes intézkedéseket – köztük a Regnum Marianum-emlékhely kijelölését.

A kommunisták a templomot 1951-ben nemcsak fizikailag rombolták le, hanem magát az ingatlant is megszüntették, így nincs külön helyrajzi száma. Ezért kell kijelölni az emlékhely helyszínét, hogy az építkezés majd megkezdődhessen, mivel a Városliget jelenleg osztatlan ingatlant képez.

A Magyar Patrióták Közösségét örömmel tölti el, hogy 25 évvel a rendszerváltás után végre megtörtént az első lépés annak irányában, hogy e történelmi emlékezetünk és nemzeti identitásunk szempontjából kulcsfontosságú helyszín méltó megjelölést kapjon. Levélben fordultunk Tarlós István főpolgármesterhez, hogy a helyszín kijelölésekor a civil szervezetek által májusban elfogadott nyilatkozatnak megfelelően, az eredeti templommal egyező helyen – és ne máshol – jelölje ki a megvalósítandó emlékhely építési helyszínét.

Magyar Patrióták Közössége © 2015. június 16.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.