• 2018.10.19.

Keressük a Regnum Marianum-templom szemtanúit!

Keressük a Regnum Marianum-templom szemtanúit!

Keressük a Regnum Marianum-templom szemtanúit! 150 150 Patrióták

Társadalmi felhívás

[Felhívás letöltése]

Egyesületünk javaslatára hamarosan méltó történelmi emlékhely épülhet a budapesti Városliget peremén, az 1951-ben lerombolt egykori Regnum Marianum-templom helyszínén, a földfelszín alatt. A Magyar Patrióták Közössége magára vállalta a lerombolt templomról fennmaradt történetek, emlékek, fényképek és tárgyak összegyűjtését, melyeket a térszint alatti kiállítótérben szeretnénk bemutatni.

Egyesületünk várja azok jelentkezését, akiknek tudomásuk van a Rákosi parancsára elpusztított templomból származó bármilyen kézzelfogható relikvia vagy egyéb tárgy hollétéről. Szemtanúk vagy hozzátartozóik jelentkezését is várjuk, akik valamilyen személyes emléket, történetet őriznek.

Az akadálymentesített történeti kiállítótér nemcsak a lerombolt templom emlékhelye kíván lenni, hanem a XX. századi keresztényüldözés, a kommunista diktatúra valódi arcát és áldozatait is bemutatja majd.

A Magyar Patrióták Közössége várja elérhetőségein mindazok jelentkezését (info@magyarpatriotak.hu vagy a 1222 Budapest, Komáromi út 13/B. postacímre), akik szemtanúként vissza tudnak emlékezni a Regnum Marianum-templomra, emlékeik vannak az épület lerombolásáról, esetleg fényképet vagy más tárgyat őriznek a magyarság engesztelő templomáról.

A magyar múlt feltárása és mindenki számára megismerhetővé tétele jegyében minden segítőnknek előre is köszönetet mondunk.

Budapest, 2018. október 19.
Magyar Patrióták Közössége

 

A Regnum Marianum-templom 1936-ban

A Regnum Marianum-templom 1936-ban

[Felhívás letöltése]

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.