Könyv jelent meg az eltitkolt pozsonyligetfalui népirtásról

Könyv jelent meg az eltitkolt pozsonyligetfalui népirtásról 2560 1920 Patrióták
Sóval hintették be

Könyv jelent meg az eltitkolt pozsonyligetfalui népirtásról

Udvardy Zoltán író, újságíró, a 2020-ban megjelent Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm társszerzője legújabb könyvében a magyar és német polgári lakossággal szemben 1945 nyarán Pozsony környékén elkövetett tömeggyilkosságokat tárja fel. A Nemzeti Összetartozás Alapítvány megbízásából a Magyar Napló gondozásában megjelent kötetet most kedvezményesen meg lehet vásárolni – közölte a Nemzeti Összetartozás Alapítvány.

Hosszú ideg tiltott tabunak számított, de ma már egyre többen bátorkodnak arról a népirtásról beszélni, amelyet 1945 júniusában és júliusában követtek el Pozsonyligetfalun és környékén a magyar és német civil lakosság ellen – olvasható a Nemzeti Összetartozás Alapítvány honlapján. A témában az áttörést Géczy Dávid és Udvardy Zoltán közös alkotása, a 2019-ben megjelent Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm hozta el, amely két évvel később a Magyar Mozgókép Fesztiválon fődíjas lett. Most ennek a filmnek az alapján Udvardy Zoltán író, újságíró hiánypótló könyvet írt Sóval hintették be címmel, amely a Pozsony környéki tömeggyilkosságok történetét tárja fel – közölték.

Mint ismeretes, Pozsonyból és környékéről 1945 tavaszán, már a második világháború befejezése előtt megkezdték a magyar és német családok kitelepítését. Az erőszakos deportálások közben haláltábort is létrehoztak, és amint erre a mű rámutat, a Pozsonyligetfalunál történtek és a csehországi Přerov mellett elkövetett, több száz ember halálát okozó tömegmészárlás között komoly összefüggés fedezhető fel. Udvardy Zoltán könyve az oknyomozó szociográfia módszerével dolgozik, és megrázó erővel tárja fel a magyar és német civil lakosság elleni genocídium eltitkolt körülményeit.

A kötet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, a Nemzeti Összetartozás Alapítvány megbízásából, a Magyar Napló kiadó gondozásában jelent meg. Az 576 oldalas, keménytáblás könyv bolti ára 3500 Ft, de a Nemzeti Összetartozás Alapítvány honlapján most kedvezményesen – 3000 Ft+postaköltség áron – a készlet erejéig megrendelhető.

Patrióták © 2022. 06. 05.

Ne maradjon le kezdeményezéseinkről, céljainkról és legfontosabb híreinkről! Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, hogy mindig értesüljön a Patrióta ügyekről!

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.