Ősök és Hősök sorozat a televízióban

Ősök és Hősök sorozat a televízióban 1920 1080 Patrióták
HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS IDENTITÁS

Ősök és Hősök sorozat a televízióban

Áprilistól a Pesti TV vetíti a Patrióták megbízásából készült tízrészes történelmi ismeretterjesztő sorozat, az Ősök és Hősök több részét. A tavaly nyáron bemutatott hagyományőrző produkció így hamarosan még több emberhez jut el.

A tízrészes Ősök és Hősök sorozatot elsőként április 29-én szombaton 23 órától láthatják a Pesti TV-ben, akkor a Nándorfehérvár, a Nemzetőrök, a Rákóczi katonái és a kurucok, valamint Az 1956-os forradalom és a pesti srácok című részeket tűzi műsorra a tévétársaság. Június 17-én pénteken, ugyancsak 23 órai kezdettel a produkció további három kisfilmjét láthatják a képernyőkön.

A Pesti TV-vel kötött megállapodásnak köszönhetően a Patrióták kisfilmjei az eddiginél is szélesebb közönséghez juthatnak el, ami jó szolgálatot tesz az ismeretterjesztésnek.

A produkcióval a nagyközönség elsőként tavaly júliusban a Balatonhoz közeli Sármelléken, a II. Hangárfesztiválon találkozott először, majd az év hátralévő részében több nagyrendezvényen is vetítettük az ismeretterjesztő videókat. A tíz kisfilm azóta felkerült az egyesület Youtube-csatornájára is, ahol eddig több mint százezer nézőjük volt.

A Patrióták megbízásából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult kisfilmek másfél évig készültek, és mintegy 280-an dolgoztak rajtuk.

Célunk, hogy az Ősök és hősök folytatásaként a jövőben azokat a további jelentős korszakokat is feldolgozzuk, amelyek most nem fértek be a tíz videó közé.

Patrióták © 2022. április 21.

Tekintse meg filmünket a pozsonyi csatáról

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.