• 2017.12.27.

Miért lehet sikeres a nemzeti ügyek kigúnyolása?

Miért lehet sikeres a nemzeti ügyek kigúnyolása?

Miért lehet sikeres a nemzeti ügyek kigúnyolása? 150 150 Patrióták

Feszült, sőt hisztérikus világban élünk. Különböző szervezetek, tisztségviselők, társadalmi csoportok időről-időre félreverik a harangokat. (Nem ritkán indokolatlanul. Hiszen belegondoltunk-e már abba, hogy lehet állandó csatazajban családot, közösséget, országot építeni?) Egyesek már a nemzethalált vizionálják, mások éppen ellenkezőleg, a nemzeteket készülnek „végképp eltörölni.” Folyamatosan rasszista-váddal illetik népünket és az ország vezetőit, miközben 2017-ben következmények nélkül elhangozhat egy, a sajátjai körében ünnepeltnek számító balliberális szociológus szájából az, hogy a nemzeti érzés a fajgyűlölet előszobája. (Az illető MTA-tagsága persze nem került veszélybe emiatt.) És a kutyapárt éppen most készül gúnyt űzni nemzeti tragédiánkból, Trianonból. Valóban olyan mulatságos dolog a budapesti olimpia ellen a történelmi Magyarország térképére írt „vesszen a triatlon” szöveggel heccelni?

Meddig tűrjük a magyarság meggyalázását?

Lássuk be, a felelőtlen mocskolódás és az erkölcsi gátlások nélküli gyűlölködés hatására a magyar közélet színvonala soha nem látott mélységek szintjére züllött. Ma már semmi sem szent, „botcsinálta” véleményvezérek, önjelölt megmondóemberek rombolják, pusztítják mindazt, amit a Teremtés alkotott, vagy a keresztény kultúrkör és a magyar nép évezredek alatt létrehozott, felépített. Egy perc hírnév, 1% szavazat egyeseknek mindent megér. Hiszen úgysincs már mit veszíteni, a felhergelt tömegekért pedig még felelősséget sem kell vállalni. Mert a felelősség fogalma is relativizálódott.

Ám azért az mégiscsak döbbenetes, hogy a „minél rosszabb, annál jobb” logika hirdetőinek csak egy szavukba kerül, és – még ha nem is széles, de jelentős – tömegek állnak mögéjük. A pajtát lángra lobbantani vagy búzát égetni mindig is könnyű volt, de ennek többé nem szab határt az erkölcs, mert egy övön alul bemért ütés egyeseknek mindent megér.

Ezért van az, hogy a magyarellenes viccpárt Trianon felett szórakozó plakátjai valószínűleg közadakozásból kerülhetnek fel a villanypóznákra, tovább mérgezve ezzel a társadalmat. (Talán éppen ez volna a cél?) Az elmúlt időszakban a kutyapárt aljas, provokatív felhívásaira rendre tízmilliós nagyságrendű önkéntes adomány gyűlt össze.

2016-ban mindent megtettek, hogy megosztóvá tegyék a migrációs kérdést

Itt az ideje, hogy a sok provokációra végre csattanós választ adjunk. Nem elégtételt kell most venni, és a harangokat sem kell félreverni. Egyszerűen mutassuk meg mi, az építő többség, hogy a szeretet győzni tud a gyűlölet felett. Értelmetlen adok-kapok helyett végre fogjunk össze egy jó cél érdekében.

Az észak-erdélyi Magyarberkesz a rossz állapotú régi magyar iskola épületéből közösségi házat szeretne kialakítani a kővárvidéki szórványmagyarság számára. Ehhez építeni kell, amihez segítségre van szükségük, hiszen a kicsiny közösség önerőből nem képes a források előteremtésére, a román államra meg nem számíthatnak. De a tenni akaró falu nem csüggedt el, és küzdenek a közösségi ház megvalósulásáért, ahol a gyermekek remélhetőleg évtizedek múltán is anyanyelvükön fedezhetik fel a szülőföld és kultúrájuk kincseit. Támogassa minden magyar honpolgár ezt a nemes célt lehetőségeihez mérten, akár csak egy kicsinyke összeggel. Mutassuk meg, hogy a nemzeti ügy is lehet sikeres!

Mert a nemzeti ügyek kigúnyolásának azzal vehetjük elejét, ha magukat a nemzeti ügyeket tesszük sikeressé.

A banki átutaláshoz szükséges adatok:

 • Kedvezményezett neve: Magyar Patrióták Közössége

 • Bankszámlaszám: 63200171-11070966

 • Megjegyzésnek írja be: „Magyarberkesz”

 • Nemzetközi számlaszámunk (IBAN): HU12 6320 0171 1107 0966 0000 0000

 • SWIFT-kód: TAKBHUHB

 • Bank neve: Pannon Takarék Bank Zrt.

A régi református iskola Magyarberkeszen kővárvidéki magyar szórványközpontként születne újjá

A magyarberkeszi közösségi ház épülete

A beérkezett adományokat a Magyar Patrióták Közössége tavasszal fogja eljuttatni a közösségi ház épületének tulajdonosa, a magyarberkeszi református egyházközség részére. A bevételről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk.

Köszönettel:

Hetzmann Róbert
Elnök
Magyar Patrióták Közössége
© 2017. február 18.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.