„Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”

„Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” 1725 2560 Patrióták
Könyvet adtunk ki a kommunista utcanevekről

„Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”

A Patrióták legújabb könyve, az önkényuralmi utca- és intézményneveket és azok mentegetőit leleplező „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” igazi csemege azok számára, akik szerint elfogadhatatlan a kettős mérce, és a világtörténelem legtömegpusztítóbb ideológiájáról ki kell mondani az igazságot.

Több évig tartó lelkes társadalmi munka eredményeként született meg a Patrióták kommunista utcanevek megváltoztatásáért indított akcióiról szóló kötete, amely a közelgő nemzeti ünnep alkalmából jelent meg. Már a puszta címadás is egyszerre provokál és elgondolkoztat: mindenki tudja, hogy

az ország egyik legnagyobb könyvtára ma is egy szélsőbaloldali terrorista nevét viseli, aki merényletet szervezett Tisza István miniszterelnök ellen. Hogyan lehetséges mindez?

És miért nem tesszük fel ezt a kérdést?

A kommunista utcanévjegyzék mellett – amely a 2019-ben összeírt mintegy 700 önkényuralmi közterületet felsorolja – a kötet egyik legnagyobb különlegessége a dicstelen kommunista névadók „lexikona”, röviden és tömören ismertetve egyenként azok életútját, akik ma az utcanévtáblákról figyelnek le az utókorra. Emellett közismert publicisták, mint Mező Gábor, Pilhál György, Domonkos László, Vésey Kovács László, Pataki Tamás, Hetzmann Róbert írásai is megtalálhatók a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség által nyújtott pályázati forrásból megjelent könyvben.

A kommunista diktatúra áldozatai emlékének ajánlott

kötet lerántja a leplet azokról az önkormányzatokról, amelyek ideológiai okokból vonakodnak átnevezni önkényuralmi elnevezéseiket, sőt még perre is mennek értük,

ha nagyon muszáj. A „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” látlelet a rendszerváltozás anomáliáiról, a felszín alatt velünk élő bolsevik nosztalgiáról, kendőzetlenül rámutatva a nyugati és a hazai szellemi életben egyaránt máig érvényesülő kettős mércére.

Aki érdeklődik a XX. századi magyar történelem iránt, annak nem hiányozhat könyvespolcáról a „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”. Aki a kezébe veszi, biztosan el fog gondolkodni… (Éppen ezért ajándéknak is bátran ajánljuk!)

A 236 oldalas kötetnek nincs megszabott vételára, mivel a Patrióták nem végez értékesítési tevékenységet. Azoknak, akik legalább 3.000 forint adománnyal segítik az egyesület munkáját, eljuttatjuk postán a könyvet.

A könyvet a folyamatosan bővülő Antikommunizmus.hu ismeretterjesztő portálon lehet megrendelni: https://antikommunizmus.hu/konyv/

Patrióták © 2021. október 20.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.