• 2017.12.12.

Megnyitotta kapuit Tűrben a Magyar Ház

Megnyitotta kapuit Tűrben a Magyar Ház

Megnyitotta kapuit Tűrben a Magyar Ház 150 150 Patrióták

Szeptember 27-én, a Tűri Magyar Napok keretében átadták a dél-erdélyi szórványtelepülés Magyar Házát, amely széleskörű nemzeti összefogás révén valósulhatott meg a hajdani magyar óvoda épületében. Az ünnepségen több százan vettek részt: többnyire helyiek és székelyföldiek, de érkeztek Erdély más részeiből és az anyaországból is. A Magyar Patrióták Közössége küldöttséggel képviseltette magát.

Hetzmann Róbert (Magyar Patrióták Közössége)
Ünnepség – előtérben a Szent Korona hiteles másolata

A déli harangszóra a megjelent tömeg elénekelte a Himnuszt, majd azáltal, hogy a falu plébánosa felszentelte a Magyar Házat, megkezdődött az ünnepély. A műsor ideje alatt – mások mellett – a Magyar Patrióták Közössége nevében Hetzmann Róbert elnök is felszólalt, aki elmondta: a szórványosodás olyan utca, amelyben kétirányú a forgalom. A Magyar Ház átadása Tűr életében egy fordulópontot jelentett: eddig az elfogyás, most már a megmaradás a helyi közösség úti célja – fogalmazott. A házszentelés azért is volt piros betűs ünnep egyesületünk számára, mivel a Magyar Patrióták Közössége összesen több, mint 1,4 millió Ft összeggel támogatta Tűr Magyar Házának megvalósulását.

A támogatók listája (részlet)

A beszédeket és az ebédet követően este hat órai kezdettel hálaadó szentmisén vett részt az ünneplő közönség. A rendezvények még másnap is folytatódtak. (Egyesületünk küldöttsége látogatást tett Dél-Erdély számos magyar műemlékénél. Az útról készült részletes beszámolót később olvashatják!)

Magyar Patrióták Közössége © 2014. október 1.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.