• 2020.05.05.

Leadtuk a nemzeti régiókért gyűjtött aláírásokat

Leadtuk a nemzeti régiókért gyűjtött aláírásokat

Leadtuk a nemzeti régiókért gyűjtött aláírásokat 1000 667 Patrióták

Átadtuk a Patrióták által papír alapon gyűjtött mintegy négyszáz aláírást a magyarországi szervezést irányító Rákóczi Szövetségnek. Egyesületünk online kampánya mellett ezzel is hozzájárult a két nap múlva záruló, nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés sikeréhez.

Az egyesületünk által papír alapon gyűjtött mintegy 400 aláírást Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke vette át kedden a szervezet fővárosi irodájában. A Patrióták önkéntesei számos rendezvényen gyűjtöttek aláírásokat az elmúlt hónapokban, többek között a székely szabadság napján és a Csángó bálon. Azóta a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet lényegében ellehetetlenítette az Európai Bizottságnak címzett petíció papír alapú terjesztését.

 Csáky Csongor átveszi az aláírásokat Hetzmann Róberttől, a Patrióták elnökétől

A Patrióták a Székely Nemzeti Tanács által egy éve indított aláírásgyűjtéshez februárban emlékezetes figyelemfelkeltő akcióval csatlakoztak, amelyről látványos drónfelvétel is készült:

https://www.youtube.com/watch?v=PqCSWoe17ns&feature=emb_title

„A kezdeményezés tétje, hogy fenn tudjuk-e tartani az érintett régiók – köztük Székelyföld, Partium és a Csallóköz – sajátos, nemzeti identitását, hogy ügyük legalább napirendre kerüljön az uniós fórumokon” – mondta Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közössége elnöke a tatabányai Turul-szobornál.

Továbbra is ez a tét, ezért a Patrióták nyomatékosan kérnek minden nemzeti érzésű magyart: aki még nem tette, írja alá a petíciót. Értesüléseink szerint még mintegy kétszázezer aláírás hiányzik ahhoz, hogy az európai polgári kezdeményezés eredményes legyen. Hajrá, még két nap van hátra!

A petíciót itt írhatja alá!

Nagy Mátyás / Magyar Patrióták Közössége © 2020. május 05

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.