• 2020.08.16.

Kőbánya városvezetőivel tárgyaltunk a Királydombról

Kőbánya városvezetőivel tárgyaltunk a Királydombról

Kőbánya városvezetőivel tárgyaltunk a Királydombról 1024 435 Patrióták

A Patrióták kezdeményezése nyitott ajtókra talált Kőbányán, így a rákosi országgyűlések színterének nemzeti emlékhellyé nyilvánítását célzó javaslatunk a képviselőtestület elé kerül.

D. Kovács Róbert Antal polgármester, valamint Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek fogadták egyesületünk küldöttségét múlt hét kedden a X. kerületi városházán. A kőbányai városvezetők a találkozón elmondták, egyetértenek a Királydomb emlékhellyé nyilvánításával, amin túlmenően egy, a középkori országgyűlések korát megidéző élő teret szeretnének létrehozni a Rákos-patak völgyének revitalizációja során.

A találkozón kiderült, a Patrióták javaslatáról a képviselőtestület jogosult dönteni, ezért írásbeli beadványban kértük a kőbányai önkormányzattól, hogy támogassa a Királydomb kiemelt nemzeti emlékhellyé nyilvánítását, és a területen lévő önkormányzati tulajdonú telken egy ökumenikus emlékkápolna megépítését.

Egyesületünk idén tavasszal lépett fel annak érdekében, hogy a jelenleg beépítésre szánt területen a hazánk sorsát évszázadokon keresztül eldöntő rákosi országgyűlések emlékére jöjjön létre egy történeti park. A Patrióták a kezdeményezés sikere érdekében már a kormányszervekkel is felvette a kapcsolatot.

H.R. / Patrióták

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.