• 2020.08.16.

Kormányinfó: Patrióta javaslatra törvénymódosítás jöhet

Kormányinfó: Patrióta javaslatra törvénymódosítás jöhet

Kormányinfó: Patrióta javaslatra törvénymódosítás jöhet 1024 768 Patrióták

A Patrióták által kezdeményezett kommunista utcanevek elleni kampány is terítékre került a Kormányinfón. Gulyás Gergely elmondta, már készül a törvénymódosítás, de még tárgyalnak az érintett intézményekkel.

Ősszel szeretnénk olyan törvénymódosítást benyújtani, ami az eddigi eljárásnál hatékonyabbá teszi a szabályozást – mondta Gulyás Gergely július 30-án, a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt újságírói felvetésre válaszolta, miután a Pesti Srácok munkatársa megkérdezte, hol tart a kommunista utcanevek cseréjének folyamata, amit a Magyar Patrióták Közössége tavaly kezdeményezett. Gulyás Gergely hozzátette: „Van egy erre vonatkozó eljárásrend, csak azt látjuk, hogy ez csak nagyon kis részben eredményezte azt, hogy olyan kommunistákról, vagy más önkényuralmi rendszereket kiszolgáló emberekről lehessen utcát elnevezni, akik ezt nyilvánvalóan nem érdemlik meg.”

Vésey-Kovács László azt is megkérdezte, hogy a módosítás milyen szempontból tervez változtatni a folyamaton. “Hatékonyabbá szeretné tenni” – válaszolta a miniszter, hozzátéve: „lehet, hogy intézményi változásra van szükség, de ha megengedi, akkor még szeptemberig a részleteket nem fejteném ki, mert most többszörösen indokolt az, hogy tárgyaljunk az érintett intézményekkel.”

Kattintson és nézze meg a Kormányinfót!

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.