• 2017.09.03.

Összehangolt együttműködés a Fiatal Műemlékvédők Egyesületével

Összehangolt együttműködés a Fiatal Műemlékvédők Egyesületével

Összehangolt együttműködés a Fiatal Műemlékvédők Egyesületével 150 150 Patrióták

A Magyar Patrióták Közössége 2016. május 12-i dabasi látogatása során együttműködési keretmegállapodást írt alá a Fiatal Műemlékvédők Egyesületével annak érdekében, hogy műemlékügyi tevékenységeiket összehangolják. A két egyesület arra szeretné felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy a városképi védelemre nagyobb hangsúlyt fektessenek.

A két civil szervezet a megállapodás jegyében közös védési programot indít, amelynek keretében felkutatják és dokumentálják a védtelen műemléki értékeket. Közösen javaslatot tesznek az arra érdemes épületek, építmények műemlékké nyilvánítására, valamint Budapest területén a kvalitásos, veszélyben lévő vagy az egységes utcakép megőrzése miatt nélkülözhetetlen épületek kerületi védelem alá helyezésére.

A városkép hatékonyabb védelme érdekében a megállapodást aláíró két egyesület közösen lép fel egységes budapesti örökségvédelmi stratégia megalkotása érdekében. Az FME emellett vállalta, hogy részt vesz a Patrióták által indított nemzeti fejfaprogramban.

A budapesti Erkel utca 18. bontásaA megállapodást a két szervezet vezetője, a Patrióták részéről Hetzmann Róbert, az FME oldaláról Kecskeméti Norbert írta alá a Fiatal Műemlékvédők Egyesülete székhelyén, a dabasi Dinnyés-Gombay-kúriában. Az FME és a Magyar Patrióták Közössége a nemzeti örökség megóvásáért végzett tevékenykedésük során stratégiai partnernek tekintik egymást.

Magyar Patrióták Közössége © 2016. május 20.

Akár ez is tetszhet

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.