• 2020.10.20.

Egerbe is elvittük a haza ifjú hőseit

Egerbe is elvittük a haza ifjú hőseit

Egerbe is elvittük a haza ifjú hőseit 1024 682 Patrióták

Pénteken negyedik állomására, az egri Líceum patinás épületébe érkezett „A haza ifjú hősei” című vándorkiállításunk. A tíz XX. századi magyar fiatal hős életét bemutató tárlat az Eszterházy Károly Egyetem aulájában október 30-áig lesz látható.

A Patrióták idén tavasszal Kecskeméten bemutatott vándorkiállítása a Pest megyei Dunavarsány, majd Halásztelek után az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete meghívására a hősiesség városába érkezett. A tárlatot október 16-án Csákvári Antal, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesületének tiszteletbeli elnöke, valamint Hetzmann Róbert, a Patrióták vezetője nyitotta meg a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium végzős diákjainak jelenlétében.

Az Eger TV összeállítása a kiállításmegnyitóról

Közös volt bennük, hogy bármikor képesek voltak életüket áldozni hazájukért egy olyan korban, ami talán a legtöbb szenvedést hozta a magyarságnak – fogalmazott Hetzmann Róbert. A Patrióták elnöke beszédében rámutatott, hogy a tablókon szereplő hősök lelkülete a mai fiatal nemzedék számára is példaértékű.

A haza ifjú hősei kiállítást először idén május 30-án, a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából mutattuk be a kecskeméti Piarista Rendházban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult tárlat a járvány miatt némi késéssel indult útjára, ám így is már négy helyszínre eljutott.

A tíz fiatal XX. századi hős életútját bemutató tablók az egri Líceum aulájában október 30-áig látogathatók.

A haza ifjú hősei kiállítás bemutatkozása Kecskeméten

A Patrióták célja, hogy a haza ifjú hőseinek példamutató életútjával minden Kárpát-medencei magyar középiskolában találkozzanak a diákok, ezért várjuk internetes elérhetőségünkre (info@patriotak.hu) mindazon középiskolák jelentkezését, melyek helyet kívánnak adni a tablóknak.

Fotók: Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete

Patrióták © 2020. október 20.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.