• 2017.07.27.

Antikommunizmus

Antikommunizmus

Antikommunizmus 150 150 Patrióták

Antikommunizmus akciócsoport

A Magyar Patrióták Közössége fontos céljának tekinti, hogy a magyar nemzetet lelki nyomorúságba döntő kommunista diktatúrák bűnei ne maradjanak rejtve, és a bolsevik önkényuralmi rendszereket kiszolgáló – és ezáltal a hazát eláruló – személyek kultusza ne legyen megengedett közterületeinken. Ennek érdekében fellépünk a kommunista bűnök relativizálása ellen, a kommunista utcanevek lecseréléséért és a közterületeken meglévő, a szovjet megszállást és az ellenséggel kollaboráló szélsőséges terroristákat dicsőítő emlékművek eltávolítása érdekében. Egyetlen magyar gyermek se tanulhasson olyan iskolában, amit árulókról, gyilkosokról neveztek el!

Egyesületünk az 1956-os forradalom 60. évfordulóján, 2016. október 23. alkalmából határozta el, hogy létrehozza Antikommunizmus akciócsoportját, amelynek keretében folyamatos műhelymunkát végzünk a bolsevik örökség eltávolítása érdekében. Meggyőződésünk, hogy a kommunista rendszerek valóságát a jövő nemzedékeknek az oktatás során és múzeumokban kell megismerniük. Idővel szeretnénk az Antikommunizmus akciócsoport tevékenységét a határon túli magyarlakta területekre is kiterjeszteni.

2012 óta Magyarországon törvény mondja ki, hogy nem lehet közterületet, közintézményt olyan személyekről elnevezni, akik a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek. Az elnevezés olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét sem viselheti, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Kétség esetén az elnevezés helyénvalóságáról a Magyar Tudományos Akadémia foglal állást.

Az elmúlt években a törvényi tiltásnak megfelelően számos átnevezésről hallhattunk, ám megdöbbentő, hogy még mindig több száz olyan közterület van, amely a szocializmus hőseinek, nem ritkán tömeg-gyilkosoknak a kultuszát hirdeti. Egyesületünk ezt egy kiemelten fontos szimbolikus ügynek tart-ja, hiszen az utcaneveken keresztül jelenleg olyan példaképeket állítunk a jövő nemzedék elé, akik emberiesség elleni bűntetteket követtek el.

Egyesületünk tagjai első lépésben nyilvántartást készítenek azokról a magyarországi utcanevekről, amelyek a törvényi tilalom hatálya alá esnek. A lista összeállítását követően közérdekű bejelentéstétel útján fogjuk elérni azt, hogy az önkormányzatok felett törvényességi felügyeletet ellátó hatósági szervek számolják fel a kommunista diktatúra áldozatainak kegyeletét és a nemzeti önérzetünket sértő állapotokat.

Amennyiben Ön ismer olyan közterületet vagy közintézményt, amelynek
elnevezése a kommunista diktatúrához köthető, jelezze felénk, és megváltoztatjuk!

Beszámolók

A Tolsztoj utca törölje el a Lukács György utcát!
2017. február 3.

 

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.