Újjávarázsoltuk a királyok sátrát Rákos mezején!

Újjávarázsoltuk a királyok sátrát Rákos mezején! 1024 576 Patrióták
KIRÁLYFESZT: szeptember 11–12.

Újjávarázsoltuk a királyok sátrát Rákos mezején!

A Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydomb tetején állt a középkori rákosmezei országgyűléseken a király sátra, amelynek eszmei rekonstrukcióját magára vállalta egyesületünk. A Kárpát-medence legnagyobb középkori sátra a szeptember 11-12-i KirályFeszt egyik fő látványossága lesz.

Középkori krónikák és évkönyvek metszeteinek segítségével, tudományos szakemberek bevonásával sikerült újból megtervezni azt a királyi sátrat, amely a hagyomány szerint a történelmi Rákosmező legmagasabb pontján állt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megépült sátor a középkorban használt építmények eszmei rekonstrukciója, amely 10 méteres magasságával és közel 80 négyzetméteres alapterületével jelenleg a legnagyobb középkori hagyományőrző sátor a Kárpát-medencében.

A középkori királyi sátor hosszas előkészítő munkát követően már el is készült, jelenleg a szeptemberre tervezett KirályFeszt imázsfilmjének díszleteként szolgál.

A rákosmezei Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításával nem ért véget a Patrióták feladata: célunk, hogy a középkori magyar országgyűlések színhelyét újra visszahozzuk a köztudatba.

Ezt a törekvést szolgálja a KirályFeszt, amely egy kétnapos zenés-hagyományőrző, középkort idéző forgatag lesz a Királydombon. A királyi sátor a szeptember 11-12-i hétvégén a kétnapos fesztivál egyik legnagyobb látványossága lesz.

A KirályFeszt alatt ingyenesen látogatható sátorban az érdeklődők fotófal technológia segítségével megörökíthetik majd magukat a történelmi helyszínen, továbbá megtekinthetik a rákosmezei országgyűlésekről készült animációs filmünket is.

Patrióták © 2021.07.13.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.