• 2017.12.22.

Tisztújítás a Magyar Patrióták Közösségében

Tisztújítás a Magyar Patrióták Közösségében

Tisztújítás a Magyar Patrióták Közösségében 150 150 Patrióták

Szombaton tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Patrióták Közössége, amely során az új alapszabály elfogadását követően megválasztották az egyesület új vezetőit. A tagok egyhangú szavazatával újabb két évre bizalmat kapott Hetzmann Róbert elnök. Az elnökség két további tagja február 27. óta Gáspár Kolos és Bökönyi Levente.

Az elnökség tagjai (Bökönyi Levente, Hetzmann Róbert elnök, Gáspár Kolos)

Az ország számos pontjáról, sőt Délvidékről és Felvidékről is érkeztek tagok a Magyar Patrióták Közössége éves tavaszi közgyűlésére a budapesti Aranytíz Kultúrházba. A találkozó első felében a törvényi előírásoknak megfelelő módon a megjelentek elfogadták az egyesület új alapszabályát, amire jogszabályváltozás miatt volt szükség. Az egyesület legfőbb szerve elfogadta továbbá az elmúlt évről szóló számviteli beszámolót és elnökségi jelentést, valamint a jövő évre vonatkozó munkatervet és költségvetést.

A közgyűlés után készített csoportkép

Emlékkönyv átadása Lados Balázsnak

A közgyűlés elején Hetzmann Róbert elnök az elnökségi tagságról leköszönő Lados Balázs két éves munkáját emlékkönyv ajándékozásával köszönte meg, amit az egyesület nevében Lengyel László nyújtott át. Lados Balázs, aki a Magyar Patrióták Közössége alapítása (2014) óta az elnökség tagja volt, elmondta: örömmel látja, hogy a szervezetben most már van sok olyan értékes ember a fiatal nemzedék soraiból, aki át tudja venni a stafétabotot. Az egyesület munkáját tagként továbbra is segíteni fogja, ám egészségügyi okokból a nagy lekötöttséggel járó elnökségi munkát még egyszer nem vállalta.

A közgyűlést követően tagjaink előadásait hallgattuk meg. Gáspár Kolos elnökségi tag az egyesület által meghirdetett nemzeti fejfa programról tartott prezentációt. Bemutatta a fejfás temetők kutatásának jelen állását, a főbb terveket és módszertani javaslatait. Lovász Ádám a migrációs válságról beszélt. Elmondta, hogy szerinte valójában nem civilizációk összecsapásának vagyunk tanúi, mivel a mai tradícióellenes Nyugat nem tekinthető civilizációnak, ahogy az „Iszlám Állam” sem.

Gáspár Kolos előadása a fejfás temetőkről
Lovász Ádám a migrációról

Dénes Balázs Budapest 1944-45-ös ostromáról és a budai kitörés történetéről tartott előadást. A bemutatott képek alapján meggyőződhettünk arról, hogy a háztól házig vívott több hónapos harc óriási emberi, kulturális és gazdasági áldozatokkal járt. Végül Tálos Géza a Szerémség magyar helyneveiről beszélt. Kiemelte, hogy a Szerémség történeti toponímiája csaknem teljes egészében magyar, és sokkal magyarabb, mint például a székelyföldi Háromszéké. A kipusztított magyar népesség helyére beáramlott szerbek legtöbbször napjainkban is a régi magyar településnevek elszlávosított alakját használják. Példaként Görgeteget említette, mely ma Grgeteg néven szerepel a térképeken.

Dénes Balázs előadása Budapest ostromáról
Tálos Géza a Szerémségről – háttérben Szerémújlak, a Kapisztrán-templom

Magyar Patrióták Közössége © 2016. március 2.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.