• 2020.08.21.

Animációs kisfilmmel keltettük életre Rákos mezejét

Animációs kisfilmmel keltettük életre Rákos mezejét

Animációs kisfilmmel keltettük életre Rákos mezejét 1024 576 Patrióták

Közzétettük YouTube csatornánkon azt az animációs kisfilmet, amely bemutatja a főváros X. kerületében található Királydomb történelmét. A Patrióták megbízásából készült videó célja, hogy Rákosmező-Királydomb nemzeti emlékhely legyen.

A magyar történelem sorsfordító tanácskozásai fővárosunk X. kerületéhez, a Kőbánya felsőrákosi Királydombhoz köthetők, ahol, már az Árpád-kortól tartottak országos gyűléseket, főleg királyválasztás céljából – hangzik el a Patrióták megbízásából készült, A magyar államiság dicső helyszíne című animációs kisfilmben. Államalapításunk évfordulójának tiszteletére a mai napon közzétett alkotásból az is kiderül, hogy az első országgyűlést a Rákosmezején 1277-ben IV. Kun László király idejében tartották, az ő uralkodása idején kezdték Rákosmezőt az ország közepének nevezni.

Mint ismert, szervezetünk zászlajára tűzte, hogy a méltatlanul elfeledett Rákosmező-Királydomb beépítetlen része legyen nemzeti emlékhely. E célunkhoz szorosan kapcsolódik az egyben oktatási segédanyagként is felhasználható videó, amelyben animációs elemek segítségével elevenedik meg a Királydomb történelme, bemutatva eme dicső helyszínt a fiatalabb nemzedékeknek is.

A film elkészítésében közreműködött Kontos Gábor, a Patrióták elnökségi tagja, aki korábbi tanulmányában kifejtette, miért is bír hatalmas jelentőséggel a Rákosmező-Királydomb (az írás itt olvasható el). – Ma már nehéz elképzelni, hogy ezeknek az országgyűléseknek a központja a király sátrával a domb legmagasabb pontján, a mai X. kerületi Nagyicce utca valamely kertjében lehetett – mondta az elnökségi tag a Patrióták egyik helyszíni látogatása alkalmával (erről itt tekintheti meg a videót).

magyar államiság dicső helyszíne című kisfilm a Magyar Patrióták Közössége megbízásából, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg. A videót a Zengofilm készítette, míg a szakmai forgatókönyvet Hajagos Csaba történész írta.

Hidaskürti Nagy Mátyás © Patrióták 2020. 08. 20.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.