• 2018.07.16.

Rekord összeg: 1,4 millió forint a korláthelmeci óvodáért

Rekord összeg: 1,4 millió forint a korláthelmeci óvodáért

Rekord összeg: 1,4 millió forint a korláthelmeci óvodáért 150 150 Patrióták

Hivatalosan is lezárta a Magyar Patrióták Közössége idei Nemzeti Összetartozás Programját, amelynek keretében jótékonysági estet és adománygyűjtést rendezett egy kicsiny kárpátaljai magyarlakta falu, Korláthelmec óvodája számára, hogy a szórványban is megmaradjon a magyar szó.

A korláthelmeci óvodások

A korláthelmeci óvodások

Összesen nettó 1.387.270 forint adomány érkezett, többsége banki átutalással, s csak kisebb része gyűlt össze a márciusban Budapesten, a Duna Palotában megrendezett jótékonysági esten. Több mint százan küldtek adományt, a Kárpát-medencén kívülről, a nyugati emigrációból is érkeztek felajánlások.

A Hun In Eu Alapítvány nagylelkű felajánlásának köszönhetően az általuk biztosított 354 ezer forintos juttatás teljes mértékben fedezte a program kiadásait (rendezvényköltségek), így a beérkezett adományokat teljes egészében a korláthelmeci óvoda korszerűsítésére tudjuk felajánlani. Az összeget a Magyar Patrióták Közössége önerőből kiegészítette 1,4 millió forintra. Egyesületünket örömmel tölti el, hogy ilyen jelentős összeg még sohasem gyűlt össze a Nemzeti Összetartozás Program céljaira.

A támogatást a korláthelmeci új magyar óvoda kivitelezőjének, az Ökumenikus Segélyszervezetnek fogjuk átadni a közeljövőben. Természetesen a Magyar Patrióták Közössége a kezdeményezést ezután is figyelemmel fogja kísérni, és a korláthelmeci magyar közösséggel is kapcsolatban marad.

Magyar Patrióták Közössége © 2018. július 16.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.