Wittner Mária üzenete az ifjúságnak

Wittner Mária üzenete az ifjúságnak 1077 729 Patrióták

Wittner Mária üzenete az ifjúságnak

Az élő ’56-os hőssel májusban, születésnapján készített meglepetésinterjút Huth Gergely újságíró a Pesti TV-nek, amely a nemzeti ünnep alkalmából került fel az internetre. A 22 perces kisfilmben megjelenik a Patrióták váratlan szerenádja is, amellyel a 84 éves legendát köszöntötte egyesületünk csapata hagyományőrzők társaságában.

Nem mindennapi meglepetés fogadta Wittner Máriát születésnapján, hiszen egy korhű Csepel teherautó parkolt le az otthona előtt, platóján a lyukas zászlókat lobogtató Patriótákkal. Egyesületünk ezzel a műsorral kívánt tisztelegni a 84. születésnapját ünneplő szabadságharcos előtt, akinek életútja példakép minden fiatal számára.

„Megjöttek a pesti srácok” – mondta Wittner Mária meghatódottan, amikor ablakából meglátta a Patrióták szerenádját.

Az 1956-os szabadságharcos-halálraítélt a filmben felidézi a teljesen ártatlanul kivégzett Tóth Ilona rehabilitásáért folytatott küzdelmüket, ami azért akadozott hosszú ideig, mivel a koncepciós eljárásban a pártállami bosszút felügyelő Apró Antalnak megkerülhetetlen szerepe volt.

1956 számunkra igazodási és viszonyulási pont, és egyúttal a magyar nemzet eddigi utolsó igazán nagy, világraszóló történelmi tette – emelte ki a Pesti TV-nek adott interjúban Hetzmann Róbert, egyesületünk elnöke. Az ’56-os hősök élete, példamutatása örök mérce számunkra, és nagyon fontos, hogy lelkületük a jövő ifjúságát is áthassa – hangoztatta.

A kisfilmben felidézik, hogy 2006. szeptember 23-án Wittner Mária volt az, aki Makovecz Imrével és Tőkés Lászlóval civil tömegtüntetést szervezett a nemzetellenes Gyurcsány-kormány távozásáért. Az interjúban a szabadságharcos kifejti, hogy mit gondol az ős-bolsevik Nagy Imre történelmi szerepéről, az ismét hatalomra vágyó bolsevikokról, valamint a 2006 őszi eseményekről.

A teljes beszélgetést és itt nézhetik meg:

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.