• 2020.07.24.

Több mint ötmillió forintot gyűjtöttünk a kecsői iskolának

Több mint ötmillió forintot gyűjtöttünk a kecsői iskolának

Több mint ötmillió forintot gyűjtöttünk a kecsői iskolának 768 432 Patrióták

Rekord összegű, mintegy öt és fél millió forint adománnyal zárult a kecsői iskola megmentéséért szervezett gyűjtésünk április 30-án. A Patrióták ezúton is köszönik minden adományozónak a hozzájárulást, reményeink szerint a felvidéki iskola így átvészeli a jelenlegi nehéz időszakot.

Tavaly kaptuk a hírt, hogy a diáklétszám után járó fejkvóta már nem biztosítja a kecsői magyar iskola fenntartását, ezért az intézményt a megszűnés fenyegeti. A Nemzeti összetartozás program keretében decemberben adománygyűjtést indítottunk az iskola megmentéséért, amely a járványhelyzetre tekintettel idén április 30-án zárult. A jótékonysági akció sikerének köszönhetően 5.438.660 forint adományt sikerült összegyűjteni, amiről Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke levélben értesítette Lőrincz Gyulát, Kecső polgármesterét.

Reményeink szerint a kecsői iskola így már átvészeli a jelenlegi nehéz időszakot, ugyanakkor az adományokon felül hiányzó források biztosítása a magyar kormány feladata lesz, aminek előmozdításában a Patrióták minden segítséget megadnak a felvidéki községnek.

Egyesületünk ezúton is köszöni a segítséget minden adakozónak, külön megemlítve Kövér László házelnök urat, aki egymillió forinttal támogatta a kezdeményezést. A Patrióták decemberi jótékonysági gálaestjén is jelentős összeg gyűlt össze, továbbá a rendezvényen fellépő Pál István Szalonna és Bandája 200 ezer forintot ajánlott fel előadói tiszteletdíjából a felvidéki iskola megmentésére.

A februárig beérkezett adományokat, mintegy 1,7 millió forintot a fűtési szezonra tekintettel már korábban átutaltuk a község bankszámlájára. Akkori látogatásunkkor Lőrincz Gyula körbevezetett minket az iskolában és az óvodában, amiről videó is készült. A fennmaradó mintegy 3,7 millió forintot a következő egy hónapon belül tervezzük átadni.

Hidaskürti Nagy Mátyás © Patrióták 2020. 06. 14.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.