Patrióta könyveket az iskolákba!

Patrióta könyveket az iskolákba! 2560 1920 Patrióták
Könyvmisszió

Patrióta könyveket az iskolákba!

Az elmúlt években a Patrióták műhelyében mintegy másfél tucatnyi kötet jelent meg, melyek a magyar történelem és páratlan kulturális örökségünk hordozói. Azt szeretnénk, ha ennek a tudásnak a jövő nemzedékek is birtokában lennének, ezért könyvmissziós programot indítottunk belhoni és határon túli magyar iskolák számára. Elsőként a Nógrád vármegyei Szügy és a felvidéki Ipolybalog általános iskoláját leptük meg könyvadományainkkal.

Jó lenne, ha a magyar kultúrát mindenkinek a bölcsőjébe tennék, de sajnos ez ma sem adódik meg, ezért különleges felelősségünk van abban, hogy a nagyközönségnek szóló ismeretterjesztő kiadványok minél többekhez eljussanak. A Patrióták könyvmissziós programjának ez a lényege: a szervezet nonprofit tevékenységeiből származó bevételeket visszaforgatva, könyvcsomagokkal támogatunk magyarországi és külhoni magyar iskolákat, minél többek számára hozzáférhetővé és megszerethetővé téve a nemzet közös örökségét.

Az idén szeptemberben indult könyvmissziós program első állomása a felvidéki Ipolybalog volt, ahol a környék legjobban felszerelt magyar tannyelvű iskoláját leptük meg értékes könyvcsomaggal. A kisebbek a magyar történelmet bemutató A csillagösvény legszebb meséi című könyvet, a nagyobbak pedig az Elrabolt Hungária és a Hazatért Hungária egy-egy példányát kapták meg. A Királydomb meséi című színezőből ugyanakkor a színmagyar faluban működő, több település ifjait is fogadó Ipolyi Arnold Alapiskola mind a 113 diákjának jutott. Az intézmény vezetője, Molnár Barnabás igazgató személyében egyúttal régi ismerőst üdvözölhettünk, hiszen 2014-ben ő fogadta a Patrióták biciklis kirándulóit.

A palócföldi út az Ipoly másik oldalán, a Nógrád vármegyei Szügy községben folytatódott, ahol a Madách Imre Általános Iskola kapott könyvcsomagot kiadványainkból. A köteteket az intézmény igazgatója, Hugyeczné Giebiszer Beáta vette át, aki elmondta, hogy azokkal a tanulmányaik során jó eredményeket elérő tanulókat fogják jutalmazni.

A Patrióták által indított könyvmissziós program az ősz folyamán további, elsősorban határon túli tanintézmények felkeresésével fog folytatódni. Erre az önként vállalt feladatra pályázati támogatás nem áll rendelkezésre, annak költségeit támogatóink adományaiból – elsősorban pedig a megrendelt könyvek bevételeiből – tudjuk finanszírozni. Aki hozzá szeretne járulni ehhez a misszióhoz, megrendelheti a Patrióták kiadásában megjelent köteteket, vagy eljuttathatja adományát a 63200171-11070966 számú bankszámlaszámra.

Patrióták © 2023. szeptember 17.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.