• 2019.01.26.

Már épül a gyülekezeti ház Magyarberkeszen

Az épülő Közösségi Ház alapja.

Már épül a gyülekezeti ház Magyarberkeszen

Már épül a gyülekezeti ház Magyarberkeszen 1000 750 Patrióták

Egyesületünk örömteli híreket kapott a kővárvidéki Magyarberkeszről: 2018 őszén elkezdődtek és azóta is gőzerővel zajlanak a református gyülekezeti ház felújítási munkálatai, amelyek elindítását a Magyar Patrióták Közössége 2017-ben a Nemzeti Összetartozás Program keretében egymillió forinttal támogatta.

Az épülő Közöségi Ház.

A magyar tannyelvű felekezeti iskola épületét és a hozzá tartozó telket a román államosítás idején vették el az észak-erdélyi közösségtől, ezt sikerült három évvel ezelőtt visszaszerezniük. Ezután döntött úgy a presbitérium, hogy felújítják a rossz állapotban lévő történelmi épületet, hogy abban kialakítsák Kővárvidék magyar kulturális központját. A gyülekezeti- és kulturális központ célja a helyi magyar szórvány összefogása, a szülőföldön való megmaradás és a magyar identitás erősítése.

Az épülő Közösségi Ház alapja.

A felújítás első fázisában a bontási munkálatokra, a tartószerkezeti elemek megépítésére, illetve a tetőszerkezet megújítására kerül sor. A Magyar Patrióták Közössége számára mindig nagy öröm ilyen híreket hallani, hiszen egyesületünk egyik legfőbb küldetésének tartja a szórványban élő nemzettársaink támogatását. Ezért is szerveztünk 2017-ben jótékonysági estet, melynek keretében a magyarberkeszi gyülekezeti ház javára gyűjtöttünk. A sikeresen összegyűjtött adomány segítségével most megújulhat a régi felekezeti iskola épületének megújulása, amelyhez a református egyházközségnek sikerült a magyar állam támogatását is elnyernie.

Az épülő Közösségi Ház belseje.

A Patrióták ezúton is további sikeres munkát kívánnak a magyarberkeszi közösségnek. Bízunk benne, hogy több éve tartó, rendkívül gyümölcsöző együttműködésünk a jövőben is folytatódik!

Képek forrása: Magyarberkeszi Református Egyházközség
F. A. Magyar Patrióták Közössége © 2019. január 26.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és elfogadom.